JOKAN: Nateraću Murinja da pati!

Sport

27.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Slaviša Jokanović (49) svima je poznato lice u engleskom fudbalu, pogotovo otkad je Fulam uveo u Premijer ligu.

Jokan pred velikim izazovima!

Čak se pominjao i kao kandidat za klupu Čelsija, ali kako je ipak definitivno da ostaje u Fulamu, moraće ipak da se suprotstavlja tako velikim timovima, a ne da ih predvodi sa klupe.

SLAĐE SA FULAMOM

- Spreman sam da se uhvatim ukoštac sa izazovima i okršajima sa Žozeom Murinjom, Pepom Gvardiolom i ostalim velikim imenima. Pokušaćemo da im napravimo što više problema i da ih pobedimo kada se budemo sreli na terenu. Pokušaćemo da ih nateramo da pate - jasan je Jokanović u intervjuu za špansku Marku.

Jokanović je i sa Votfordom ušao u Premijer ligu 2015, ali je tu njegov posao i završen.

2 puta je Jokanović uveo dva različita kluba u Premijer ligu

- Ogromna je sreća sada, a tako je bilo i pre tri godine. Zaista je privilegija kada uđeš u Premijer ligu sa dva različita tima. Ali ima razlike u ta dva iskustva. Sa Votfordom sam direktno ušao, a sa Fulamom sam igrao plej-of na Vembliju pred 90.000 ljudi. To je bio drugi put da Fulam igra na Vembliju i ishod nije mogao da bude lepši - prisetio se nekadašnji trener Partizana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

POTRAGA ZA ISKUSTVOM

S obzirom na to da je Fulam u Čempionšipu u jednom momentu bio i 17. na tabeli, a potom se ipak domogao Premijer lige, od tog tima se sada mnogo očekuje.

- Važno je da u prelaznom roku dovedemo igrače koji nam nedostaju. Ipak, ne planiram revoluciju u igračkom kadru jer imamo dobru bazu fudbalera. Trebaju nam iskusni igrači - zaključio je Jokanović.

RepublikaFoto: twitter.com/Grosvenor Sport

Španija me je oblikovala kao trenera

Slaviša Jokanović imao je tu sreću da, zahvaljujući fudbalu, živi širom sveta. Sve je, naravno, počelo u Srbiji, a nastavilo se na Tajlandu, u Španiji, Engleskoj, Izraelu, Bugarskoj...

- Mogu sa svim zemljama da se identifikujem, ali živeo sam u Španiji od 1993. godine. Tamo sam stasao kao igrač, ali i otkrio neke trenerske sposobnosti. Takođe, moji saradnici u stručnom štabu su Španci i imamo slične poglede na fudbal. Trudimo se da ne kopiramo, ali pratimo stil koji je sličan španskom. Dopada nam se i može da nas odvede do uspeha - otkrio je nekadašnji trener španskog Herkulesa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading