PALA JE GAJBA ČEŠKOG PIVA!

Autor:

Sport

04.08.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pobede u Novom Sadu (2:0) rekao nam je da ne može da spava od poziva prijatelja i novinara, a posle konačnog trijumfa nad Spartom u Pragu (uz sladak poraz 2:1) predsednik subotičkog Spartaka Dragan Simović bio je na još slađim mukama.

RepublikaFoto: Starsport

- Spavao sam samo 15 minuta, ali vredelo je. Pala je gajba češkog piva, slavilo se i veselilo. Pevali smo od sreće. - rekao je Simović za Srpski telegraf i ispričao da se eliminacija praškog velikana slavila uz pesmu i, kako dolikuje, kvalitetno češko pivo!

ISTORIJSKI USPEH

Sve zasluge idu na račun trenera Vladimira Gaćinovića i fudbalera.

- Ovo je istorijski uspeh. Momci su se izdigli iznad svih očekivanja i odigrali herojski. Imali smo i malo sreće, ali smo je u potpunosti zaslužili. Odigrali smo maestralno u Novom Sadu, trener Gaćinović je sjajno postavio taktiku.

Naredni rival Spartaka u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope biće danski velikan Brondbi.

- Možda je reč o timu koji je po kvalitetu lošiji od Sparte, ali ironija je da je nama teže bilo protiv Severnih Iraca, koji su objektivno daleko slabiji rival. Okrećemo se sada Brondbiju i domaćem prvenstvu - zaključio je Simović.

RepublikaFoto: Starsport

Arhitekta istorijskog uspeha "golubova" je trener Gaćinović, koji od subotičke ekipe polako pravi prepoznatljiv brend.

- Došli smo kući u šest ujutru, ali osećaj je lep. Nemate često priliku da igrate protiv tima kao što je Sparta. Zaista nam je čast da smo reprezentovali srpski fudbal na dostojan način. Svi su nas otpisivali, malo nas je pogledala i sreća, ali smo u utakmici u Novom Sadu odradili veći deo posla - rekao je Gaćinović za Srpski telegraf.

On se osvrnuo i na upad huligana Sparte na teren u momentima pošto je Bojan Čečarić iz penala doneo gol Spartaku za 2:1 i prolaz dalje.

- Nije bilo prijatno. Nije to baš bila normalna situacija. Drago mi je što se utakmica nastavila. Posle smo saznali da su njihovi navijači imali valjda odranije neki sukob s policijom - kazao je Gaćinović.

BRONDBI U BEOGRADU

Sudbina subotičkog kluba je da mora da prodaje najbolje fudbalere, ali i da mečeve u Evropi igra van svog stadiona.

- Mile Savković nam je u petak potpisao za Jagjeloniju. Igramo prvenstvene mečeve u Kuli, a protiv Brondbija ćemo možda morati i u Beograd. Radimo i tražimo rešenja - ispričao je trener Spartaka i dodao da njegov sin Mijat prati uspehe plavo-belih:

- Mijat prati, kao što ja pratim njega u Nemačkoj. On je na pripremama u Austriji, a mi smo bili na putu, pa se nismo čuli. Ali javio je majci da je srećan zbog mene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading