(VIDEO) Čelsi nemoćan, Siti uzeo prvi trofej u sezoni!

Autor:

Sport

05.08.2018

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija rutinski su savladali Čelsi u Superkupu Engleske sa 2:0 u meču koji je svojevrsna uvertira za start Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siti siguran protiv Čelsija

Na polupraznom "Vembli" stadionu u Londonu tim Pepa Gvardiole kontrolisao je dešavanja na terenu od 1. do 90. minuta i zasluženo slavio golovima Serhija Aguera u 13. i 58. minutu.

Iako su obe ekipe, a pogotovo se to odnosi na Čelsi, igrale bez nekoliko startera, primetna je bila razlika u kvalitetu.

Foden je povukao jednu kontru "građana", ostavio loptu Agueru na ivici kaznenog prostora, a one neometan pogodio donji desni ugao protivničkog gola.

Čelsi je na mahove dolazio do gola aktuelnog prvaka Engleske, ali je bilo jasno da se Siti za sve pitao na ovom susretu.

Aguero je svojim drugim pogotkom u 58. minutu na asistenciju Bernarda Silve postavio konačnih 2:0 i tako pokazao novom treneru Čelsija Mauriciju Sariju da mora još puno da radi sa svojim novim igračima. Argentinac je ovim pogotkom prešao brojku od 200 datih golova u dresu "građana" i upisao se u istoriju ovog kluba.

Čelsi je zahvaljujući golmanu Viliju Kabaljeru izbegao pravu rezultatsku bruku do kraja meča, pošto je Siti prodirao kroz odbranu "plavaca" sa svih strana, pa nema sumnje da prvi trofej, simbolične vrednosti, zasluženo odlazi u tabor koji predvodi Pep Gvardiola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading