POČINJE PREMIJER LIGA: Junajted u lovu na "lisice"

Autor:

Sport

10.08.2018

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda i Lester sitija otvoriće novu sezonu Premijer lige. Nakon duže pauze vreme je da se na Ostrvu ponovo zakotrlja lopta dobro poznatim terenima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mančester junajted

Fudbaleri Mančester junajteda pohod ka tituli šampiona Engleske krenuće sa svog Old Traforda, a prvi protivnik biće im uvek neugodni Lester Siti. Ekipa Žozea Murinja nije doživela velike promene u igračkom kadru, pa sa proverenim snagama kreće u juriš na trofej. Od zvučnijih imena stigao je Fred iz Šahtjora koji bi trebalo da bude (uz Nemanju Matića) glavna figura na sredini terena. Stigao je i Dijego Dalot, desnik bek koji će (bar za sada) biti zamena Antoniju Valensiji koji je neprikosnoven na toj poziciji.

Sa druge strane, ekipa Lestera u novu sezonu kreće bez Rijada Mareza (prešao u Mančester siti), jednog od ključnih igrača u istorijskoj sezoni 2015/2016 kada su "lisice" stigle do šampionskog pehara. Kao zamena za Alžirca stigao je Rašid Gezal, sunarodnik Mareza. Zanimljivo je da je ekipa Lester sitija potrošila mnogo više novca ovog leta nego Junajted. Za 25 miliona funti stigao je Medison iz Noriča, Gezal je plaćen, Rikardo Pereira iz Porta 22 miliona, Hrvatski štoper Filip Benković (plaćen Dinamo Zagrebu 14,5 miliona evropskih novčanica)... sve u svemu ozbiljne namere ima ekipa Klauda Pjuela. Novac od prodaje Mareza deluje da je potrošen u pravu svrhu, popunjene su pozicije na kojima je to bilo potrebno. Racionalno, nema šta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Lester sitija

Ostali klubovi ni ove sezone nisu štedeli, ali manje-više svi favoriti su zadržali “kostur” tima. Novajlije u elitnom društvu su Vulverhempton, Kardif i Fulam, koji će posebno biti drag ljubiteljima fudbala u Srbiji zbog trenera Slaviše Jokanovića i reprezentativca Aleksandra Mitrovića koji je za 20,2 miliona evra zvanično postao član “belih” iz Londona.

Za sada, nije poznata sudbina srpskog tandema iz Liverpula. Marko Grujić je odbio da se vrati na pozajmicu u Kardif, međutim, male su šanse da će biti u planovima trenera Jirgena Klopa za narednu sezonu. Pretpostavlja se da će se “crveni” odlučiti da prodaju Grujića, a rok je 31. avgust.

RepublikaFoto: twitter.com/Magpies Related
Aleksandar Mitrović

Prenos premijerne utakmice između Mančester junajteda i Lestera obezbedio je Sportklub, a kao najveći favoriti pored ekipe Mančester sitija su svakako "crveni đavoli", Liverpul, odnosno Totenhem, dok se ove godine nešto manje šanse daju Čelsiju i Arsenalu jer su u fazi renoviranja pod palicama novih trenera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading