Alegri: Dao sam reč Juventusu, zato sam odbio Real!

Autor:

Sport

10.08.2018

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Juventusa Masimilijano Alegri odbio je Real Madrid nakon što je Zinedin Zidan napustio funkciju trenera "kraljevića". Razlog tome je vrlo jednostavan - odanost Juventusu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Masimilijano Alegri

Na kraju prethodne sezone Masimilijana Alegrija su povezivali i sa Arsenalom i sa Real Madridom, ali njegova odluka je bila da ostane u Juventusu u kome je, kako kaže, sasvim srećan i zadovoljan.

Real Madrid je na upražnjeno mesto trenera imenovao Đulena Lopetegija i izborom trenutka u kome je to učinio razljutio mnoge navijače Španije jer je reprezentaciju ostavio bez selektora dva dana uoči početka Svetskog prvenstva. Pre toga, Real je pokazao interesovanje i za Alegrija koji nekoliko meseci kasnije kaže da je zadovoljan svojim izborom da ostane u Torinu.

"Rekao sam ne Realu jer sam dao obećanje predsedniku kluba. Maksimalno poštujem Juventus i reč koju sam ovde dao ljudima je razlog zašto sam odbio Real, najveći klub na svetu koji je san svakog trenera", rekao je Alegri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

"Bio bih licemer kada ne bih priznao da sam počastvovan pozivom Reala, ali sam isto tako potpuno uveren da sam doneo ispravnu odluku", koji nije želeo sebe da uporedi sa nekim od najvećih legendi Stare dame.

Alegri će predvoditi Juventus u pohodu na osmu uzastopnu titulu u Seriji A, a šampion sezonu otvara protiv Kjeva 18. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading