UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: Ono što je Milojević uradio, nije nijedan trener pre njega!

Autor:

Sport

15.08.2018

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ispisao je nove stranice istorije crveno-belih nakon što je uspeo dva puta uzastopno da uvede ekipu u grupnu fazu nekon evropskog takmičenja. Ipak, on je u još nečemu bio prvi i to od svih trenera u Srbiji. Milojević je iskoristio novo pravilo UEFA za četiri izmene na meču.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Nakon što je UEFA od ove sezone i u kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope uvela pravilo da u produžecima svake utakmice koja se ne završi u 90 minuta uvede pravilo o još jednoj (dodatnoj izmeni). Kako je do sada važilo da trener može napraviti tri promene, taj broj je sada uvećan na četiri. Vladan Milojević je prvi trener nekog srpskog kluba koji je imao priliku da uradi tako nešto. 

Ulazak Srđana Babića u 107. minutu utakmice umesto Nemanje Radonjića ostaće upamćen kao prva izmena zahvaćena novim pravilom Evropske kuće fudbala. To pravilo pre Crvene zvezde nije iskoristila reprezentacija Srbije, ali ni bilo koji naš klub na evropskoj sceni, jer nijedan njihov duel nije otišao u produžetke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading