(VIDEO) TALIN TALIČAN PO ATLETIKO: "Jorgandžije" stigle do prvog trofeja u sezoni!

Autor:

Sport

15.08.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Superkup Evrope nakon što su u estonskom gradu Talinu savladali velikog rivala Real sa 4:2 posle produžetaka. Nakon jako uzbudljivog meča ekipa Čola Simeonea stigla je do prvog trofeja u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Atletiko Madrida

Odličnoj fudbalskoj predstavi ovaj put mogli su da prisustvuju stanovnici Talina, glavnog grada Estonije. Okršaj madridskih klubova doneo je jako uzbudljiv fudbal u ovu državu. Sam početak utakmice nagovestio je pravi spektakl jer je Dijego Košta već u drugom minutu doveo svoj tim u prednost nakon odlične duge lopte Godina i fenomenalne završnice Španca.

Delovalo je kao da su puleni Čola Simeonea (koji nije sedeo na klupi zbog kazne UEFA, pa ga je menjao pomoćnik Herman Burgos) počeli da kontrolišu meč, ali nije Real bez razloga trostruki osvajač Lige šampiona zaredom. Sredinom prvog poluvremena (tačno u 27. minutu) Karim Benzema uspeva da realizuje odličnu šansu i revanšira se Košti pogotkom na sličan način, 1:1. U nastavku su "kraljevići" uglavnom držali loptu u svom posedu, ali bez većeg uspeha. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena doneo je potpuni preokret, u 62. minutu Huanfran je igrao rukom u svom kaznenom, a Serhio Ramos realizovao najstrožu kaznu. Ipak, odgovor je imao ponovo Košta i golom u 79. odveo meč u produžetke. Dodatnih 30 minuta bili su u znaku crveno-bele boje. Saul Nigez u 98. baca navijače Atletika u trans, a tačku na i stavlja Koke u 104. minutu za konačnih 4:2. "Jorgandžije" stižu do prvog trofeja ove sezone, a trećeg u Superkupu od osnivanja kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading