UEFA svela slovo na tri imena za fudbalera godine

Autor:

Sport

20.08.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA će nagradu za igrača godine dodeliti 30. avgusta u Monaku, a čini se da su se u finalu zasluženo našla ova tri igrača.

Lionel Mesi

Nedavno smo imali skraćenu listu od 10 potencijalnih igrača, ali onda je ta lista skraćena na trojicu, a tu odluku je donelo 80 trenera i 55 novinara koji su specifičnim bodovanjem odlučili koja tri igrača ulaze u finale, a čiji će se pobednik znati 30. avgusta u Monaku.

Treneri i novinari su davali bodove, za prvo mesto - pet poena, za drugo mesto - tri poena i za treće mesto - jedan poen. Na osnovu ukupnog broja poena, u top 3 su ušli:


1. Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid)

2. Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid, sada Juventus)

3. Mo Salah (Egipat, Liverpul)


Svaki od ovih igrača je zasluženo ovde, jedino nekako nedostaje Antoan Grizman, koji je uspeo da osvoji Ligu Evrope, Mundijal i Uefa Superkup. Jasno je zašto su ova trojica u samom vrhu, ono što je Real uradio nakon treće uzastopne sezone u kojoj osvaja Ligu šampiona, a zna se da je Kristijano Ronaldo bio glavni igrač ovog tima.

Luka Modrić je odveo Hrvate do istorijskog finala na svetskom prvenstvu, a Mo Salah je imao sezonu iz snova u Liverpulu, oduševljavao je navijače tokom cele sezone, odveo "Redse" do finala Lige šampiona, a isto tako uspeo da odvede Egipat na Mundijal.

Pored ove trojice, u top 10 su bili i sledeći igrači:
4. Antoan Grizman - 72 poena
5. Lionel Mesi - 55 poena
6. Kilijan Mbape - 43 poena
7. Kevin De Brujne - 28 poena
8. Rafael Varan - 23 poena
9. Eden Azar - 15 poena
10. Serhio Ramos - 12 poena


Ko će 30. avgusta dobiti ovu prestižnu nagradu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading