POGAĐAM KO LUD KAD DRUGI IGRAJU ZA MENE!

Autor:

Sport

24.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplodirao je Dušan Tadić dolaskom u Ajaks! Srpski reprezentativac iz nedelje u nedelju demonstrira klasu, a poslednja žrtva u nizu bio je Dinamo iz Kijeva u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, kom je popularni Duća spakovao gol i asistenciju za ubedljivih - 3:1 (3:1).

Dušan Tadić

Ipak, podatak koji potvrđuje da se desetka "kopljanika" igra fudbala glasi: četiri gola i tri asistencije na sedam mečeva u svim takmičenjima za slavni klub iz Amsterdama. Skroman kao i uvek, momak rođen u Bačkoj Topoli pre 29 godina otkrio je u intervjuu za Sprski telegraf u čemu je tajna njegovog uspeha.

- Igram ko u transu i pogađam jer tim igra za mene, saigrači su tu za mene. Takav je dogovor s trenerom i to se poštuje - ističe Tadić, dodajući da mu nije bitno što baš on teroriše protivničke mreže, već da je najbitnije da tim pobeđuje.

n Mnogi vaše strašne partije porede s onim periodom kad ste nosili Srbiju ka Mundijalu, golovi i asistencije su se takođe nizali...

- Ima istine u tome, ali to nije slučajnost. Jednostavno, kompletna igra Srbije tada je bila bazirana oko mene. Isplatilo se, otišli smo na Mundijal.

Dušan Tadić

n Breme koje vam je nametnutno po dolasku na "Johan Krojf arenu" vam nije teško palo?

- Volim taj teret, obožavam da igram pod pritiskom, tada pružam maksimum. Dolazak u Ajaks bio je pun pogodak, odmah sam video o kako velikom klubu je reč i prija mi ta fudbalska filozofija koju neguju, koja je slična Barseloninoj. Spreman sam da se nosim s onim što se od mene očekuje.

n Iskeširali su "kopljanici" 11,4 miliona evra, šta traže zauzvrat od Dušana Tadića?

- Plasman u Ligu šampiona, na čemu uveliko radimo i blizu smo, kao i titula u holandskom prvenstvu.

n Održali ste čas fudbala Dinamu iz Kijeva, da li je priča gotova posle 3:1 u Amsterdamu?

- Bilo bi neozbiljno da kažemo da jeste. Pobedili smo pred našim navijačima, ali idemo u Ukrajinu po novu pobedu i Ligu šampiona. Ipak, pre toga imamo utakmicu protiv Emena u Erediviziji, u kojoj moramo da pobedimo jer smo kiksnuli protiv Heraklesa na našem terenu 1:1, što potvrđuje da nema lakih prepreka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading