NA DANAŠNJI DAN: Zvezdaši dočekali Evropu nakon 10 godina!

Autor:

Sport

24.08.2018

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno godinu dana, nešto pre 23 sata, na Marakani su se lile suze radosnice. Dvadeset četvrti avgust 2017. godine ostaće zabeležen kao jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crvene zvezde jer su tada izabranici Vladana Milojevića pobedili Krasnodar i plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope ostvarili san koji su svi Zvezdaši sanjali čitavu deceniju.

RepublikaFoto: Tanjug
Noć za pamćenje u Beogradu

Fudbaleri Zvezde nalaze se na pragu novog, još većeg uspeha.  Za samo pet dana očekuje ih revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Salcburga. Nakon beogradskih 0:0 izabranici Vladana Milojevića jednom nogom zakoračili su ka ostvarenju svog cilja i ogromnog uspeha – plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

Dok sa nestrpljenjem očekujemo tu utakmicu i neku novu radost, prisećamo se egzalktiranih više od 50 000 navijača koji su tog 24. avgusta nosili svoje ljubimce do pobede vredne plasmana u grupu Lige Evrope. U takvoj atmosferi igrači Krasnodara potonuli su već u 7. minutu kada je Radonjić na odbitak posle šuta Milića volej udarcem poslao loptu pod prečku Sinitsina. Vrata Lige Evrope širom je otvorio Kanga u 46. minutu kada je odapeo projektil sa preko 30 metara i zatresao mrežu Krasnodara po drugi put. Kada je sudija odsvirao kraj meča sve emocije isplivale su na pršinu. Slavlje, smeh, suze radosnice, svega je bilo te noći na Marakani.

RepublikaFoto: twitter.com/DELIJEDelije
Detalj sa meča Crvena zvezda - Krasnodar

Na tom meču još jednom se potvrdilo da se fudbal ne igra novcem i imenima, već srcem i voljom.  Šef stručnog štaba Vladan Milojević koji nije žalio za povređenim vedetama već sa raspoloživim snagama ispisao još jedan doktorat i potpuno nadmudrio kolegu sa druge klupe.

Radonjić i Kanga jesu bili strelci na tom meču, ali i danas ne možemo da nađemo prave reči da opišemo Borjanovu sigurnost, Stojkovićevu i Rodićevu borbenost. Vujadinovo i Frimpongovo gospodarenje u vazdušnom prostoru, Milićevu iRadonjićevu probojnost, Srnićevu srčanost, Boaćijevu upornost, Račićev talenat, Donaldovo komandovanje timom - stoji na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Nakon godinu dana, doduše, nekoliko dana kasnije (29. avgusta) crveno-beli će imati priliku da još jednom obraduju svoje navijače. Ovoga puta plasmanom u Ligu šampiona. Duel šampiona Srbije i Austrije na programu je ovog utorka od 21 čas na "Red bul areni" u Salcburgu. Prenos je na TV Arenasport 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading