IVAN GOLAC KRITIČAN POSLE ISPADANJA OD BEŠIKTAŠA: PARTIZAN NEMA CILJ!

Autor:

Sport

01.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanov evropski put završen je i pre nego što je počeo njegov glavni deo. Tri lako primljena gola u Istanbulu pokazala su da je Bešiktašu mesto u Ligi Evrope, ali i gde se crno-beli po kvalitetu tima i organizaciji u klubu trenutno nalaze.

RepublikaFoto: Starsport
Uprava FK Partizan

IZGUBLJEN KOMPAS

Da je ovo realnost priznao je i trener Zoran Mirković. Iskusni fudbalski stručnjak Ivan Golac ulazi u dublju analizu u razgovoru za Srpski telegraf.

- Partizanova sezona je već završena. Da li će biti prvi ili drugi u Superligi, da li će osvojiti Kup - manje je bitno. Nama treba igranje u Evropi kao prošle godine. A ko je za to kriv? Pa oni koji vode politiku kluba. A nje nema. Nema ni jasnog cilja ni puta kojim bi se išlo do njega. Kad su dovodili Miroslava Đukića napravili su cirkus jureći ga po Španiji. On je bar prezimeo u Evropi, a da li bi ove godine makar ušao u Ligu Evrope nećemo nikad saznati. E, onda su počele priče o njegovoj smeni. Pa su ga zadržali. Čovek sproveo i pripreme, selektovao igrače. Počele i kvalifikacije. I onda ga oterate na način dostojan klovnovima i diletantima. I niko neće odgovarati, a valjda bi trebalo ljudi koji smenjuju i dovode trenere. Neki su pričali da će otići zajedno sa Đukićem jer su ga oni postavili. Bila je to divna patetika koja dovodi do suza - ističe Golac.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golac

TUPA OŠTRICA

On konstatuje da se Partizan uklopio u definiciju "gde prestaju razum i logika, počinje srpski klupski fudbal", sa trenutno svetlom tačkom Crvenom zvezdom, koja je iskočila iz šablona.

- Biće to lepih šest utakmica protiv PSŽ, Liverpula i Napolija iako mislim da Zvezda u njima nema šta da traži. Možda ni Salcburg objektivno nije trebala da prođe, ali nekad treba imati i sreću. Crveno-beli su dali dva gola kad su morali, i to za samo 45 minuta. Partizan nije nijedan za 90 u Istanbulu. Iskreno, nije imao ni ko ni sa kojom igrom. Rikardo je bio odsečen u napadu. Da mene pitate, kad morate da date gol onda idete sa dva špica i napadnete. Pa šta bude. Teško da bi bilo gore od ovog što se desilo jer nemamo ni tim ni taktiku za međunarodnu scenu - jasan je Golac.

Osvetićemo se Surdulici, dok Zvezda igra u Parizu

Iskusni fudbalski radnik povukao je zanimljivu paralelu između nastavka sezone Partizana i Crvene zvezde.

- Zvezda će u Pariz, Liverpul i Napulj, a Partizan u Suboticu, Šabac i Vranje. Ali dobro, imaće priliku i da se osveti Radniku iz Surdulice za poraz u prvom kolu. Šta nam drugo preostaje. Verujem da ćemo to uraditi pre nego što će Zvezda osvojiti neki bod protiv velikana - našalio se Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading