SELEKTOR I KAPITEN "ORLOVA" STAVILI TAČKU NA SPEKULACIJE: NIJE BILO PUČA NA MUNDIJALU

Autor:

Sport

04.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" ponovo lete! Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se prvi put posle neslavne epizode na Mundijalu, koja je završena već u grupnoj fazi, sada sa novim ciljem koji se zove - Liga nacija. Prvu utakmicu "orlovi" igraju Litvaniji 7. septembra, dok nam tri dana kasnije dolaze Rumuni.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Mladen Krstajić

Međutim, kako bi krenuli napred uzdignute glave, selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov morali su da stave tačku na sve što se dešavalo u Rusiji. Pogotovo da razjasne slučaj "Milivojević" i priče o navodnoj pobuni u timu.

SVI SU BITNI

- Odluka saveza je bila da se ne pojavljujem posle Mundijala. Nikad nisam bežao od javnosti, uzdignuta čela stojim. Zato nema veze sa životom priča oko sukoba na SP. Nesuglasice su normalna stvar u svakom timu. Ali ne mogu nekome da zabranim da priča ako ima nešto protiv mene neka kaže. Što se konkretno Luke tiče, spisak se znao dve nedelje ranije, a ko je i šta izjavio 21. avgusta ništa ne menja. Nisam imao nikakav konflikt ni s kim. Svaki igrač je podjednako bitan, ali i bez svakog možemo, osim Tadića, Kolarova i Mitrovića. Ni sad niko nije precrtan, sve je ostalo otvoreno. Jedino se nisam čuo sa igračima kojih sada nema na spisku - istakao je Krstajić.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Darko Kovačević i Aleksandar Kolarov

PUNO POŠTOVANJE

Na njegove reči nadovezao se Kolarov, naglašavajući da su igrači imali sastanak posle spornog meča sa Švajcarskom kada je navodno došlo do razdora.

- Posle Švajcarske smo pričali otvoreno o svemu. Sastanak je završen tako što smo se svi zagrlili na sred svlačionice. Puča nije bilo, situacija je bila normalna. Nismo svi u istom odnosu, ali to ne znači da se ne poštujemo. Atmosfera je bila predobra. Verovali smo da možemo da prođemo grupu u Rusiji. Nisam još preboleo, ali prioritet su naredne utakmice i takmičenja - ponovio je Kolarov.

Krstajić: Želimo da osvojimo Ligu nacija

Kada je u pitanju Liga nacija, sam povod okupljanja "orlova", selektor Krstajić je optimista. On kroz ovo takmičenje želi da proba neke nove igrače.

- Tu pre svega mislim na "zlatne orliće". Tako da i što se Vladimira Stojkovića tiče nema nesporazuma, ovo je momenat da mlađi golmani pokažu kvalitet. Očekujem bržu i tečniju igru. Da budemo još bolji. Favoriti smo protiv Litvanije i moramo to da pokažemo. Želimo da budemo prvi u Ligi nacija - jasan je selektor.

Kovačević: Odgovoran prema Srbiji i narodu

- Osećam odgovornost čim sam prihvatio poziv FSS i Kokeze, odgovornost prema svojoj zemlji i narodu. Treba da radimo kao tim i da svako nosi svoju odgovornost. Očekujem uspehe - rekao je novi sportski direktor FSS Darko Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading