ULAZAK U LIGU ŠAMPIONA OMOGUĆIO ZVEZDI OGROMAN BUDŽET: OVO SU PLATE TERZINIH BOMBI!

Autor:

Sport

05.09.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Marin, Ričmond Boaći, Džonatan Kafu i Lorenco Ebesilio biće milioneri u Ljutice Bogdana, dok je Goran Čaušić samo za potpis dobio 500.000 evra.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

Zahvaljujući plasmanu u Ligu šampiona rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo je da podigne lestvicu plata svojih fudbalera na nivo koji do sada nije viđen u Srbiji! Klub sa Marakane imaće u narednom periodu četvoricu milionera u svojim redovima, a Srpski telegraf vam otkriva kolike su sume koje će na godišnjem nivou zarađivati najplaćeniji fudbaleri crveno-belih, koji su ovog leta pojačali tim Vladana Milojevića.

TRŽIŠNI POTEZ

Posle eliminacije Salcburga generalni direktor kluba Zvezdan Terzić razmišljao je u skladu sa zvanjem (ima doktorat iz oblasti menadžmenta u sportu) i povukao tržišni potez. Zavukao je ruku u džep i u poslednjim sekundama prelaznog roka doveo tri velika pojačanja. Povratniku Ričmondu Boaćiju dao je platu od 1.300.000 evra. Isti novac trebalo bi da zaradi i Marko Marin, koji je došao iz Olimpijakosa. Posebno se izdvaja transfer napadača iz Gane jer spada u rang fudbalske magije. Naime, Zvezda ga je pre šest meseci prodala kineskom Đangsuu za 5,5 miliona evra, da bi ga šest meseci kasnije vratila za 1,5 miliona evra. Čist profit od 4.000.000 evra! Boaći će po novom ugovoru na Marakani zarađivati milion evra manje nego što je u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

- Marin, Čaušić i Boaći su bili želje i u junu. Razmišljao sam posle Salcburga... Zaradili smo mnogo para, moramo da investiramo još više. Narod očekuje kvalitet. Rekao sam sportskom direktoru Mitru Mrkeli i treneru Milojeviću da krenemo opet u te priče. Svi su imali čvrste ugovore. Boaćiju se zahvaljujem jer se odrekao velikog dela plate da dođe. Marin takođe. Ljudi su rešili da restartuju svoju karijeru - rekao je Zvezdan.

USPESI KOŠTAJU

Poslednja ponoćna bomba bio je Goran Čaušić, koji je prema saznanjima Srpskog telegrafa samo za potpis dobio 500.000 evra. Brazilac Džonatan Kafu imaće godišnju platu od ravno milion evra, dok će Lorenco Ebesilio isti novac zaraditi na drugačiji način. Njegova plata je 500.000 evra, ali je za potpis, kao i Čaušić, dobio identičan iznos - pola miliona evra.

- Od Barija nismo imali ovakav skup igrača. Milojeviću neće biti lako. Imamo dva i po tima iste snage. Treba izbalansirati sve. Svi očekuju da igraju u prvih 11. U mojoj prvoj sezoni imali smo plate 5.000 evra mesečno. Sa tim nije moguće igrati u Evropi. Veliki uspesi mnogo koštaju - istakao je Terzić.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Džonatan Kafu

Zvezda duplo skuplja od Partizana!

Neverovatna je razlika u tržišnoj vrednosti igrača između dva najbolja srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana! Tim iz Ljutice Bogdana, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, vredi 44,10 miliona evra, dok su njihove crno-bele komšije gotovo duplo jeftinije - svega 22,35 miliona. Prošle sezone situacija je bila potpuno drugačija, pa su crveno-beli igrači zajedno koštali 25,05 miliona, a Partizanovi, zahvaljujući zvučnim pojačanjima koja nisu mnogo pokazala, 31,6 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading