KRSTAJIĆ UOČI MEČA SA RUMUNIJOM: Momci zaslužuju podršku, u fazi smo stvaranja novog tima!

Autor:

Sport

09.09.2018

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša fudbalska reprezentacija ovog ponedeljka igra drugi meč Lige nacija, a protivnik je selekcija Rumunije. Na konferenciji u Staroj Pazovi selektor "orlova" Mladen Krstajić najavio je težak meč, ali i juriš na nova tri boda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mladen Krstajić

- Očekuje nas druga utakmica u takmičenju i biće teže i zahtevnije nego u Litvaniji. Igrali smo u petak i oko četiri ujutru došli u Staru Pazovu. Imali smo malo vremena za oporavak i pripremu. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će igrači dati maksimum. Biće promena u igračkom kadru jer smo tako zamislili i u Litvaniji. Neke smo igrače svesno odmarali, a nekima dali šansu da se pokažu. Lakše povrede imaju Rodić (palac), Krstičić (peta), Vuković (leđa), Milenković (list), dok Matić posle povratka još nije spreman za velile napore. Nećemo riizikovati. Igraće 100 posto spremni jer imamo veliki fond igrača - započeo je Krstajić.

Rekli ste da će biti promena zbog prve utakmice u Litvaniji. Da li ste ljuti na nekoga zbog poslednjih 20 minuta meča? 

- Znali smo otprilike koji će sastav igrati u Viljnusu, znamo i ko će na teren protiv Rumunije. To je planski. Potenciramo momke koji su bili prvaci sveta. Nisam ja ljut, otvoren sam da pričam o nekim problemima. Ovo je proces stvaranja nove ekipe i propusti su mogući. Povrede će isto diktirati sastav, ali to je sve deo svakodnevice u fudbalu - nastavio je selektor.

Protiv Litvanije je sve delovalo dobro osim realizacije. Osim toga, Imate li neku zamerku i koliko ste upoznati sa Rumunijom?

- Dobrim delom meča u Litvaniji sam zadovoljan jer je ekipa nova. Dobrih i tečnih 65 minuta sa brzom igrom, ali sve je moglo da padne u vodu u 88. minutu. Gledali smo meč protiv Crnogoraca, vidi se da je i kod njih aktuelan proces stvaranja nove ekipa. Organizovani su i dobri, ali mi smo domaćini i želimo da pobedimo - kaže Krstajić.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Reprezentativci Srbije

Da li razmišljate o promeni formacije sa recimo tri štopera u timu?

- Za Kolarova zamena je Rodić, a što se tiče desne strane imamo Milenkovića kao alternativu Rukavini. Ali, šta ćemo u budućnosti kada ode Rukavina. Žao mi je što zlatni orlići ne igraju u svojim klubovima već dve godine. Uz poštovanje svih igrača,ali imaćemo problema u budućnisti na desnom boku - jasan je seletor Srbije.

Koja je poruka pred prvi meč na klupi u Srbiji?

- Momci zaslužuju podršku u svakom smislu, gde god da igraju. Što se tiče moje prve utakmice kao selektora na domaćem terenu, svejedno mi je gde se igra, to je moj posao bilo ovde ili u Litvaniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mimac

09.09.2018 21:32

Da li je ovaj čovek svestan svoje nesvesti? A i ovi koji ga drže su još gori !