Preminuo potpredsednik Zvezdinog upravnog odbora, profesor Božidar Cerović

Autor:

Sport

11.09.2018

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božidar Cerović, potpredsednik upravnog odbora Crvene zvezde preminuo je u 71. godini života.

 
RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Božidar Cerović

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je od 1993. godine radio kao redovni profesor, dok je u našem klubu obavljao funkciju potpredsednika Upravnog odbora.

U Crvenu zvezdu došao je kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem. Kao pravi zvezdaš, zaljubljenik u crveno-bele boje, dečko željan dokazivanja utabao je svoj put u našem najuspešnijem klubu.

Godine 1987. izabran je za predsednika Izvršnog odbora. Bio je deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju onoga što podrazumevamo pod nazivom "petogodišnji plan", čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Došao u Zvezdu zajedno sa Cerovićem: Svetozar Mijailović

I sada je, svojim marljivim i predanim radom, još jednom učestvovao u velikom uspehu našeg kluba na evropskoj sceni, prvo plasmanu u Ligu Evrope, a sada i u Ligu šampiona. Gospodin Cerović je dao veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom.

Trudio se da svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi prenese i na svoje studente, pa je tako naš klub bio čest i rado viđen gost na Ekonomskom fakultetu.

Komemoracija će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

Zvezda je porodici i prijateljima Božidara Cerovića izrazila iskreno saučešće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading