Evo kako je Marsej doveo Radonjića

Autor:

Sport

12.09.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Radonjić je u Olimpik iz Marseja stigao kao lična želja trenrea Rudija Garsija. I pored toga što su sarađivali u Romi, iskusnom stručnjaku bilo je potrebno vreme da shvati o kojem igraču je reč. Brzo su se kockice složile.

RepublikaFoto: instagram.com/darko_ristic

Garsija na prvu loptu nije mogao da se seti Radonjića. Ali vrlo brzo mu je sve postalo jasno.

- Kada sam počeo da mu gledam snimke, spazio sam jedan u dresu Rome. Rekao sam asistentu Fredu Bomparu: "Ej, pa mi smo ovog momka već jednom dovodili u Romu". I bio sam u pravu... On je po dolasku u Romu prosleđen u Primaveru. Sećam se da mi je Valter (Sabatini, tasašnji Romin sportski direktor op. a.) pričao da je pres tim momkom lepa budućnost. Ali nije uradio ništa... I onda sam ovog leta tražio od Andonija Zubizarete pojačanje na krilu. On mi je doneo spisak igrača, pogledao sam Radonjića i oduševio se. Neverovatan je. I tek onda sam spojio sa Romom i setio se - rekao je Garsija.

On je onda pronašao Radonjićev broj telefona i ubedio ga da pojača Olimpik. Kako i sam kaže, nije bilo lako ubediti ga. Garsija Srbina vidi na levom krilu, kao konkurenciju Okamposu, a trenera raduje i činjenica da može da igra i na desnom boku.

- Brz je, probija duboko, dribla, služi se sa obe noge i mnogo radi u defanzivi - zaključio je Garsija.

Marsej je za ovog igrača dao 12 miliona evra, očekivanja su velika. Sada je sve na Radonjiću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading