"Ratnik" Pavkov: Glava mi je od tvrdog materijala - Sanjam da dam gol Liverpulu

Autor:

Sport

13.09.2018

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratniku Crvene zvezde Milanu Pavkovu su pre dva dana izvađeni konci sa temena, a rešio se i kragne oko vrata. Reprezentativna pauza mu je poslužila da izvida rane i oporavi se od dva žestoka sudara sa protivničkim defanzivcima u periodu od pet dana. Glavu je povredio prvo u duelu sa štoperom Austrijanaca Samasekuom, ali je još teže prošao posle klinča sa Rockovim iz Vojvodine iz koga je izašao sa blažim potresom mozga i ušinućem vrata.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
MILAN PAVKOV

- Ako se uzme u obzir da sam i pre toga, na prvenstvenom meču sa Čukaričkim polomio nos i pokidao usne, ispašće da sam tri puta stradao od početka ove sezone. Ne žalim se, takav je moj stil igre, često ulazim u skok duele, ne štedim protivnike a ni oni mene. Glavu sam i ranije lomio, iako je od čvrstog materijala - kroz šalu kaže Pavkov za "Novosti".

Oba puta kada je u kvalifikacijama za LŠ ulazio sa klupe, protiv Spartaka i pogotovo u Salcburgu, donosio je ekipi ogromnu energiju. Razgrtao je, nadskakao i remetio protivnike, izbacivao ih iz koloseka. 

- To se od svake zamene i očekuje, da donese nešto novo kada uđe u igru. Salcburg je bio poseban, što se kaže, jednom u karijeri. Trener Milojević nam je svima dao zadatke pre utakmice, tako da mi nije ništa posebno govorio kada sam ulazio u 50. minutu. Izmena je bila brza, razmišljao sam samo o tome kako da pomognem ekipi. Gubili smo sa 2:0, ali sam bio ubeđen da možemo da napravimo preokret. Verovali su i ostali, to je bilo najvažnije.

Žestok, fajterski stil Pavkova uneo je nemir i nesigurnost u redove austrijskog prvaka. Po mnogima je glavni "okidač" Zvezdinog buđenja bio momenat kada ga je kvarno nagazio Hrvat Pongračić.

- Burna reakcija Krstičića i saigrača bila je opravdana. Pongračić je počeo sa provokacijama još u tunelu, nekorektno je dobacivao i prozivao nas za vreme utakmice, a mene je podmuklo zgazio dok sam ležao posle sudara sa Samasekuom. Sigurno je zaslužio crveni karton, ali to sada nije ni važno. Mi smo posle tog nesportskog poteza postigli dva brza gola, plasirali se u Ligu šampiona, ostvarili snove...

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov

Kada je "gorela Salcburg arena" , Pavkov nije bio deo urnebesnog slavlja. Prebačen je brzo u bolnicu na pregled.

- Povreda nije bila strašna, brzo su me pustili, zbog navale adrenalina nisam ništa osećao. Bolovi su počeli kada sam se ohladio, opustio. Nekoliko dana kasnije, u Novom Sadu protiv Vojvodine doživeo sam teži i bolniji sudar. Već sam se oporavio i uskoro počinjem da treniram. A što se tiče slavlja posle ulaska u Ligu šampiona, bilo je nezaboravno. Prvo u hotelu kada sam se vratio iz bolnice, zatim je i doček navijača na beogradskom aerodromu bio nešto posebno. Prijalo mi je skandiranje, podrška koju sam dobio...

Pred LŠ i okršaje sa Liverpulom, Napolijem i PSŽ, Zvezda se pojačala, vratio se napadač Boaći...

- Moje je da treniram i nametnem se, da se nadam da će mi trener ukazati šansu. Razmišljam mnogo o Ligi šampiona, maštam kako dajem gol velikanu Liverpulu... - istakao je Zvezdin veliki borac Pavkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading