ITALIJANI O BEOGRADU I ZVEZDI: Pesma, skakanje, šalovi, fudbal - kao nekada!

Autor:

Sport

19.09.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde i Napolija odigrali su prvi meč grupne faze Lige šampiona (0:0). Mediji i navijači iz Italije imali su priliku da osete čari "Marakane" u njenom punom sjaju i zaista, bili su impresionirani viđenim.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Beograd je ovog utorka bio domaćin spektakla, ali u pravom smislu te reči. Preko 52 hiljade ljudi prisustvovalo je pisanju istoriji, Zvezde je osvojila prvi bod u Ligi šampiona od kako to takmičenje nosi ovakvo ime. Nisu se crveno-beli obrukali, naprotiv, pokazali su da su dorasli ekipama iz samog vrha svetskog fudbala. Ne treba napominjati da je Napoli 14. na listi najskljupljih timova planete.

Jasno je bilo i novinarima, odnosno navijačima koji su došli na najveći srpski stadion šta ih čeka. Videli su "Marakanu" kakva ona zaista jeste, ona prava, evropska, kakva je bila onih godina kada su se pisali najveći uspesi. Šmek tih dana doneli su i tvorci najboljeg rezultata nekog sprskog kluba koji su pred početak utakmice prošetali oko stadiona sa "ušatim" peharom, kojim ne mogu mnogi velikani da se pohvale. Impresionirani su bili Italijani, o čemu govori i pisanje napuljskog "Minforma".

- Kakav je to samo šou bio! Spektakl su priredile pristalice Crvene zvezde, fantastičnom koreografijom na sve četiri tribine, kojom je Liga šampiona i počela za Karla Anćelotija i njeogvu ekipu. A sve četiri tribine su se tresle od navijanja, podrška nije prestajala niti jednog trenutka. Ni jedne jedine sekunde. Na momente je sve grmelo, potom vam se učini da je, konačno, došao tren za predah, a tada shvatite da je zapravo počelo dovikivanje 'severa' sa 'istokom', pa sa zapadnim delom stadiona. I onda, svi zajedno. Pesma, pesma, pesma. I skakanje. I šalovi. Fudbal - kao nekad. Pravi pravcati spektakl, a biti deo toga, bila je privilegija. Uostalom, da neće biti ovo baš obična noć u nikad običnoj Ligi šampiona, nagovestile su nam kolege iz Beograda. Pred izlazak igrača na teren, jedan od njih nam je rekao: "E, znate li koliko smo godina čekali da se čuje himna Lige šampiona na našem stadionu?". Znamo, odgovorimo mu, "nikada je niste ni čuli jer je te 1992. kada ste poslednji put igrali ovo takmičenje te himne nije ni bilo. Mora da ste se uželeli". "Može biti. Ali, sad ćete da čujete, kako himnu Lige šampiona nećete ni da čujete". I, zaista, kada se podigla koreografija, kada je ceo stadion obojen u crveno-belo, a čuli se prvi taktovi pesme "Champions!", počela je grmljavina. Reči nismo razumeli, ali je u tu grmljavinu stala sva ona ljubav, sve one decenije čekanja. Zvezdina pesma je bila važnija od bilo koje pesme Lige šampiona. I, mi smo se, potpuno fascinirani zaglušujućom bukom, koju su stvarala i deca i bake, i tifozi i veterani, nekako udenuli u taj jedan crveno-beli stih, makar na tren, postajući svedoci noći za istoriju - piše u članku.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Crvena zvezda - Napoli

Ostali poput "Tutomerkata" takođe su ostali puni pozitivnih utisaka iz Beograda, o čemu dovoljno govori i rečenica njihovog izveštača.

- Evo me na Marakani. Pun stadion već sat vremena pred početak meča! Vrela atmosfera - javljao je iz lože Đenaro di Finico, novinar "Tutomerkata".

Zvezdo, dugo te nije bilo, dobrodošla u društvo velikih!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading