ALO, KOMPLEKSAŠI, MANITE SE ČETNIKA!

Autor:

Sport

26.09.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni kada slave Hrvati ne mogu da izdrže a da ne spomenu Srbe. Vođeni mržnjom, koja iole normalnom i racionalnom čoveku ne može biti dokučiva, tamošnji mediji su u danu kada je reprezentativac Hrvatske Luka Modrić (33) proglašen za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA opet napali naš narod.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ustaški oprobani recept po kojem uvek i u svakoj prilici treba brutalno napasti Srbe, bez obzira koji je povod u pitanju, ovoga puta otišao je korak dalje.

PRIČA O GRANATAMA

Umesto da dominira priča o tome kako je momak iz zaseoka Modrići pokraj Zatona Obrovačkog stigao do naslova najboljeg fudbalera na planeti, Jutarnji i Večernji list su se pobrinuli da sve dobije novu, iskrivljenu dimenziju.

- Bezbrižno Modrićevo odrastanje prekinula je srpska agresija. U decembru 1991. godine četnici i pripadnici JNA ubili su njegovog dedu Luku, po kojem je dobio ime, zajedno sa još nekoliko meštana. Nakon što mu je deda ubijen, zapalili su Lukinu kuću i cela porodica je zbog srpske agresije morala u izbeglištvo preselivši se u Zadar, gde su bili smešteni u hotelu "Iž". Modrić je svaki trenutak koristio za igru sa loptom, pa tako kruži anegdota kako je maleni Luka razbio više prozora loptom nego srpske granate u napadima - bez imalo stida piše Jutarnji list.

ZABORAVNE KOMŠIJE

Foto: Printscreen/Jutarnjii list

Večernji list ističe da je rodna kuća najboljeg fudbalera na svetu na planini Velebit i dan-danas okružena minama, podsećajući da je porušena od četničke ruke. Zanimljivo je da Hrvati uporno zaboravljaju da spomenu kako su Modriću baš ustaše pobile pola familije. Konkretno, najmanje tri člana porodice Lukine majke Radojke Dopuđ ubijeno za vreme Drugog svetskog rata u logorima Jasenovac i Stara Gradiška. Na spisku žrtava ta dva logora nalaze se: Anica, Božo i Simica Dopuđ. Iako su ti podaci javni i mogu se pronaći na internetu, u hrvatskim medijima nema ni slova o tome.

Od Srba samo bod, od Noleta čestitka!

Foto: Twitter/lukamodric

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov Modriću je dodelio jedan bod, stavivši ga na treće mesto iza Lionela Mesija i Kevina de Brujnea. Selektor "orlova" Mladen Krstajić nije dao ni bod Hrvatu, već se odlučio za Kristijana Ronalda, Edena Azara i Antoana Grizmana.

Ronaldo i Mesi se nisu ni pojavili!

Fudbaleri koji su dominirali u FIFA izboru za najboljeg na svetu u protekloj deceniji, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, nisu se ni pojavili na gala svečanosti u Londonu. Pošto su znali da neće biti nagrađeni, očigledno nisu mogli da podnesu da moraju da aplaudiraju Modriću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading