Koji bivši asovi bi uskoro mogli putem Gvardiole, Zidana, Gatuza...

Autor:

Sport

27.09.2018

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da mnogi bivši igrači postaju treneri i pokušavaju da ostanu u svetu fudbala, to ih ispunjava i oni žive za fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Naravno, nije to jedini način da se ostane u sportu, ali se najčešće opredeljuju za taj način i obično im bivši klubovi daju šansu da se dokažu. Poput Zidana, Gvardiole, Gatuza, Inzagija i mnogih drugih trenera...

Svoje "trenerske značke" dobili Andrea Pirlo, Alberto Đilardino, Paolo Montero, Tijago Mota i Gabrijel Batistuta. Oni su postali profesionalni treneri.

Slika nakon završenog višemesečnog kursa je prepuna poznatih lica. Tu su osvajači svetskog prvenstva koji su igrali za Italiju (Pirlo, Đilardino, Paolo Kanavaro i Tijago Mota), tu je bivši heroj Fiorentine i Rome (Batistuta), bivši defanzivac Milana (Hoze Antonio Čamot) i Juventusov igrač (Montero). Takođe, tu je i Danijele Bonera, koji još uvek igra za Viljareal, ali on je spreman za naredni korak u svojoj karijeri.

Ovaj sertifikat im dozvoljava da budu treneri bilo kog omladinskog tima, ženskog tima i treneri muških timova, ali samo nižih liga (ne mogu u Seriji B i A), a u Seriji B i A mogu da budu asistenti. Kako bi postali treneri u Seriji B i A, potrebno je dodatno obrazovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading