IVICA DAČIĆ OŠTRO DEMANTOVAO GENERALNOG DIREKTORA ZVEZDE TERZIĆU, DOVEO SAM TI PUTINA NA MARAKANU!

Autor:

Sport

29.09.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić (52) istakao je da je Partizan bio državni projekat tokom predsednikovanja Borisa Tadića, a potom i za vreme Vlade Ivice Dačića (52), dok je šef države bio Tomislav Nikolić! Međutim, Dačić je u razgovoru za Srpski telegraf kao aktuelni šef srpske diplomatije i lider SPS oštro demantovao prvog operativca šampiona Srbije, rekavši da se lično zalagao da ruski gigant "Gasprom" postane generalni sponzor Zvezde, kao i da je u martu 2011. godine doveo predsednika Rusije Vladimira Putina na Marakanu! Nije tajna da je novac od te kompanije pomogao crveno-belima i olakšao im život u trenucima kada se dug merio u desetinama miliona evra.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

PODJEDNAKA POMOĆ

Ministar spoljnih poslova podsetio je na period kada je jedan od najmoćnijih ljudi u klubu bio tadašnji ministar energetike i visoki kadar SPS Petar Škundrić.

- Terzić verovatno ne zna da smo Petar Škundrić i ja doveli "Gasprom" u Zvezdu, da smo mi doveli Putina na Marakanu. U mojoj kancelariji kao tadašnjeg premijera, ja sam primio, zajedno sa Vučićem, predstavnike Zvezde i Partizana u fudbalu, košarci i vaterpolu. I dogovorili smo se da im podjednako pomažemo. Uostalom, neka pogleda u arhivi, tada sam pisao Platiniju u ime Vlade Srbije da dozvoli Zvezdi učešće evropskim takmičenjima, iako je bilo problema sa ispunjavanjem finansijskih obaveza. I Platini je izašao u susret - rekao je Dačić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Marakana

On je dodao da je kao partizanovac ipak uradio više za večitog rivala i da mu nije jasno kako se Terzić nije raspitao o tome kada za sve postoje podaci koji su javni.

- Za Partizan toliko nisam uradio kao za Zvezdu. I za sve to postoji arhiva i snimci koje Terzić može da pogleda. Kako bih mogao da ne volim Zvezdu kad je crvena! - istakao je Dačić.

SOCIJALISTI U UPRAVI

Lider SPS podsetio je da su kadrovi te stranke i dalje prisutni na Marakani, konkretno Svetozar Mijailović je već godinama u klubu, a sada je na funkciji predsednika Crvene zvezde.

- Uostalom, predsednik Zvezde je Svetozar Mijailović, socijalista. U Sportskom društvu Petar Škundrić, takođe socijalista. U Partizanu trenutno nema nikog u upravi koji je socijalista - završio je Ivica Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading