LIGA ŠAMPIONA: Matić za Murinja, Tadić ide u Minhen

Autor:

Sport

01.10.2018

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvog dana drugog kola grupne faze Lige šampiona u centru pažnje biće utakmica G grupe između fudbalera Mančester Junajteda i Valensije na Old Trafordu, sa posebnim akcentom na menadžera Žozea Murinja koji se nalazi na udaru kritika zbog slabih rezultata.

RepublikaFoto: instagram.com/nemanjamatic

Engleski gigant u Premijer ligi minulog vikenda izgubio je od Vest Hema (3:1), što mu je već četvrti poraz ove sezone, uz eliminaciju iz Liga kupa od drugoligaša Derbi Kauntija, pa su uveliko podgrejane glasine o smeni Portugalca, naglašene i zbog sukoba sa prvom zvezdom Polom Pogbom.

Ispred Murinja je stavljen imperativ pobede i svaki drugi ishod bi produbio krizu ekipe čiji je deo srpski reprezentativac Nemanja Matić.


U istoj grupi, Juventus bez suspendovanog Kristijana Ronalda čeka švajcarski Jang Bojs u Torinu u prvom terminu od 18.55, isto za kada je zakazan susret Hofenhajma i Mančester Sitija u Nemačkoj u meču F grupe.
RepublikaFoto: Tanjug/AP


Siti je pod pritiskom, poražen je od Liona na startu (1:2) i sebi ne sme da dozvoli novi kiks ukoliko želi bez problema u nokaut fazu.

Na tlo Nemačke vraća se menadžer "građana" Pep Gvardiola koji je dok je vodio Bajern imao skoro perfektan učinak protiv debitanta u elitnom društvu 5-1-0.

Lion ima veliku priliku da se "odlepi" od konkurenata u slučaju trijumfa nad Šahtjorom u Francuskoj i napravi značajan korak za osmini finala, ali se sigurno neće unapred predati tim koji zna kako se igra u Ligi šampiona.


Sudar Bajerna i Ajaksa u Minhenu je sigurno najtrofejniji u ovoj rundi, dva velikana zajedno imaju čak devet titula šampiona Evrope, a jedan od glavnih aduta gostiju biće Dušan Tadić.



Tadić je blistao na otvaranju u pobedi nad AEK-om (3:0), ali sada će sa saigračima imati mnogo teži zadatak u Bavarskoj...

Srpski okršaj očekuje se u Atini, gde AEK Uroša Ćosića dočekuje Benfiku, čiji su članovi Ljubomir Fejsa, Andrija Živković i mladi golman Mile Svilar u duelu timova bez bodova u E grupi.

Na kraju u G grupi Roma čeka češku Viktoriju, a branilac "ušatog trofeja" Real Madrid ide u Moskvu ekipi CSKA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading