"Orlovi" ODLETELI sa RTS-a: Navijači će biti GNEVNI

Autor:

Sport

02.10.2018

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da nije dovoljno što utorkom ne možemo da gledamo utakmice Lige šampiona na RTS-u, po svemu sudeći nećemo gledati ni mečeve reprezentacije Srbije. u Ligi nacija.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Fudbaleri Srbije

UEFA je televizijska prava na sve utakmice Lige nacija, kvalifikacija i Evropskog prvenstva prodala "Junajted grupi" u vlasništvu kablovskog operatera SBB, pa je tako Radio televizija Srbije ostala bez mogućnosti da prenosi utakmice reprezentacije Srbije u tim takmičenjima, piše Informer.

Isti izvor saznaje da je "Junajted grupa" ponudila 40 milione evra za otkup prava dok je RTS ponudio čak pet puta manje od te sume.


- Nije više prioritet maksimalna popularizacija nekog sporta preko javnih servisa, nego finansijska dobit. Ranije su glavni prenosioci signala bili javni servisi, a sada su to kablovski operateri i televizije u vlasništvu telekomunikacionih kompanija.

- Trgovina TV pravima je unosan posao i stalno se javljaju novi igrači, što nekada nije bio slučaj. Tu su i specijalizovani sportski kanali koji su regionalni emiteri i imaju interesa da daju visoke finansijske ponude. One prevazilaze pojedinačne ponude javnih servisa iz regiona - kazao je sportski urednik RTS-a Zoran Marković.

U vrhunskom sportu sve je postalo borba za komercijalna prava u kojoj javni servisi i građani najviše gube.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading