SKANDAL - SRPSKI PRVAK NIJE SE NAŠAO U NAJNOVIJOJ FIFA 19: ZVEZDA IZBAČENA IZ LIGE ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

06.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda izbačena je iz Lige šampiona! Iako je srpski prvak ušao u elitno takmičenje posle 26 godina, osvojio bod protiv Napolija (0:0) a zatim ga PSŽ deklasirao u Parizu (6:1), izbačen je iz C grupe i nećemo ga gledati u odabranom društvu.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Bar kada je najpoznatija video-igrica na svetu u pitanju. "Elektronik arts", izdavač najnovijeg izdanja FIFA 19, koje je izašlo 28. septembra, nije našao za shodno da Zvezdu uopšte uvrsti među oko 700 timova i reprezentacija koje možete da vodite džojstikom i budete bolji od prijatelja.

ČEKAMO ZAKRPU

Da skandal bude veći, crveno-beli su jedini tim iz Lige šampiona koji se nije našao u igrici. Sa preostalom 31 ekipom možete simulirati takmičenje ili igrati u nekom drugom modu, dok je u C grupu umesto Zvezde ubačen škotski Harts. Čak i da platite 11.500 dinara, koliko košta najskuplja verzija igrice za konzole, nećete dobiti srpskog predstavnika u eliti. Ostaje da se vidi da li će crveno-beli biti ubačeni nekom od zakrpa (eng. patch), baš kao i još 11 ekipa koje nedostaju iz Lige Evrope.

SPORNA LICENCA

Timovi poput zagrebačkog Dinama, PAOK, AEK i Sparte iz Praga su uvršteni u grupu "ostatak sveta", ali za Zvezdu ni tu nije bilo mesta. Kako u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava Goran Broćić, direktor marketinga Zvezde, klub nije mogao da utiče na odluku EA.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

- Zvezda je poslednji put u EA FIFA video-igrici bila 2010, ali sve do sada nismo igrali Ligu šampiona. Sporna je licenca koju bi morali da nam plate. Trebalo je da oni stupe u kontakt sa nama. Verovatno im naše tržište nije isplativo uprkos armiji navijača koji bi sigurno igrali. Jedan od razloga je sigurno i piraterija jer se takve igrice u Srbiji uglavnom skidaju besplatno sa interneta - rekao je Broćić.

Srpski telegraf je u želji da dobije odgovor zašto Zvezda nije u FIFA 19 kontaktirao i sa "Elektronik artsom", ali odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Uvreda za "orlove"

Izostavljanjem iz FIFA 19, EA nije uvredio samo Zvezdu već i reprezentaciju Srbije. "Orlovi" se nisu našli u najnovijem izdanju iako su igrali na Svetskom prvenstvu. Međutim, oni nisu jedini jer, recimo, nema ni vicešampiona sa Mundijala Hrvata, dok Brazilci imaju lažna nelicencirana imena igrača.

 

VAR u FIFA menadžeru proverava da li je bio penal

Popularni VAR primenjivaće se u najnovijoj igrici FIFA menadžer, koja izlazi 2. novembra. Za početak samo u Bundesligi, koja je potpuno licencirana, a verovatno nadogradnjama i u ostalim ligama koje inače ne koriste VAR. Gejmeri će tako moći da vide kako sudija pregleda video-snimak i da se uvere da li je neka sporna situacija bila za penal ili ne, nakon čega će odluka arbitra biti ispisana na ekranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading