PAKOV "BULEVAR SRUŠENIH SNOVA": Fudbalska reanimacija koja može postati najlepša bajka!

Autor:

Sport

06.10.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Pako Alkaser ne prastaje da oduševaljava ne samo navijače "milionera" već i čitavu Evropu. Omaleni Španac prešao je put od nepoželjnog momka do heroja "žutog zida" i čoveka koji je postao tema dana svih svetskih medija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Alkaser

Briljirao je, rešetao mreže po Španiji u dresu Valensije, ali onda je zazvonio telefon. Kada Barselona zove teško je ne podići slušalicu, a kamoli reći "ne". U takvom "problemu" našao se i omaleni Alkaser koji je kao i svi dečaci sanjao da jednog dana postane deo istorije katalonskog kluba i zaigra pored Lionela Mesija. Sedne u svlačionicu kojom su nekada prolazili veliki Rivaldo, Ronaldinjo, Maradona...

Međutim, kada obučete taj plavo-crveni dres neće noge same igrati... Shvatio je to na vrlo okrutan način Pako. Postao je najveći promašaj u novijoj istoriji Barse, ali gde je bolje utočište nego u Borusiji iz Dormunda. Kako kaže pesma poznatog benda "Grin dej" - Bulevar srušenih snova - e upravo je to klub sa najvećom armijom navijača u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Alkaser

Grozničavo su mnogi gledali na potez uprave da baš Alkasera dovede kao "devetku" nakon odlaska još jednog koji je stigao na tretman "reanimacije" na Vestafalen, a bio je to napadač Čelsija Miči Bačuaji koji se odlično pokazao na pozajmici. Međutim, odluka je bila da se ista uloga ponudi Špancu koji nije baš imao mnogo izbora.

Ono što se dalje dešavalo ja za udžbenike. Debitovao je naravno sa klupe i dao gol Ajntrahtu, ali se onda i povredio pa nije mogao svojim saigračima da pomogne u okršaju sa Hofenhajmom. Ipak, već narednog vikenda vratio se u sastav, pogodite, opet kao rezerva. Nije dao gol, postigao je dva i srušio odlični Bajer iz Leverkuzena. To mu nije bilo dovoljno pa je pakovao i u Monakovu mrežu za prvenac na evropskoj sceni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Alkaser

Trebao mu je odmor, naravno, zato je na teren meča protiv Auzburga izašao tek u 60. minutu. Ipak, težak zadatak je bio pred njim i njegovim saigračima. Žilavi gosti nisu se dali, vodili su sa 1:0, međutim tri minuta na travi Vestfalena bilo je dovoljno Paku da se ponovo upiše na listu strelaca. Uzvratio je rival, ali arsenal Alkasera nije presušio te je doneo poravnanje. Gece je u 86. "milionerima" doneo veliki preokret, ali se pitao i Gregorič koji je promenio rezultat na 3:3 i po mnogima postavio konačan ishod meča. Poslednja reč pripala je, pogađajte - Alkaseru. 96. minut, a Španac je ponovo heroj.

Da se pozabavimo malo i činjenicama, a one glase da kada je Pako na terenu Dortumund ne gubi. Nijedan meč na kome je igrao ove sezone nije prošao, a da se on nije upisao u strelce, a nekada je to činio i više od jednom. Postoji otkupna klauzula u njegovom ugovoru po kojoj će on postati igrač Dortmunda za 20 miliona evra pa se slobodno može reći da će to biti najlakše potrošene novčanice za "milionere".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Borusije Dortmund

- Dajte mi oslonac i dovoljno dugačku polugu i pomeriću svet - rekao je Arhimed, starogrčki matematičar. U Alkaserovom slučaju taj citat bi mogao glasiti - Dajte mi 30 minuta na terenu i loptu i postići ću tri gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading