Promašeni penal ne može da poljuja GENIJALNOST Dušana Tadića!

Autor:

Sport

15.10.2018

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promašen penal na meču sa Rumunijom ne umanjuje fudbalsko znanje Dušana Tadića, što govori i brojka u tačnim pasovima u prva četiri kola Lige nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić

Kapiten na meču protiv Rumuna je ostvario najviše tačnih pasova u završnoj trećini terena (79) na poslednja četiri meča našeg državnog tima, a to znači da u Ligi nacija nema boljeg od njega kada posmatramo ovaj statistički parametar.

Zanimljivo je ipak da nijedan od tih tačnih pasova nije bio za gol, ali to nije smetalo Aleksandru Mitroviću da četiri puta pogodi metu u duelima sa Litvanijom, Rumunijom i Crnom Gorom.


Dušan Tadić je na pomenute četiri utakmice postigao jedan gol (iz penala), ali je pride promašio dva jedanaesterca i to donekle kvari utisak o njegovim dobrim igrama u novoformiranom takmičenju.

Kada već govorimo o pas igri, ne smemo da prenebregnemo podatak da Srbija u svojim redovima ima četvrtog najboljeg dodavača u Ligi nacija.

Verovali ili ne, ali na četvrtom mestu po broju ostvarenih dodavanja u pomenutom takmičenju pod okriljem UEFA nalazi se štoper "Orlova" Miloš Veljković koji je uspešno dodao loptu čak 234 puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading