Evo što kažu Luka Milivojević i Slaviša Jokanović o šansama Zvezde protiv Liverpula!

Autor:

Sport

24.10.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas igraju meč trećeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Liverpula. Reprezentativac Srbije i nekadašnji igrač crveno-belih Luka Milivojević, odnosno trener Fulama Slaviša Jokanović analizirali su šanse ekipe Vladana Milojevića na "Enfildu".

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Pored tradicije i istorije, Liverpul ima i ogroman kvalitet koji ga je prošle sezone doveo do finala Lige šampoiona. A u Premijer ligi ga učinio jednim od glavnih favorita za osvajanje titule.

O kakvom je timu reč i kakve su Zvezdine šanse "Mozzartsport" je razgovorao sa Slavišom Jokanovićem i Lukom Milivojevićem, našim ljudima u Premijer ligi i Liverpulovim protivnicima.

- Zvezdi će biti teško, to je svima jasno. Bilo joj je teško i u prve dve utakmice, biće im i u preostale četiri, ali sigurno da će izaći za par meseci kao bolji igrači i bolja ekipa i sa više iskustva nego što su imali početkom leta. Sve to treba posmatrati sa pozitivnog gledišta - kaže nam Slaviša Jokanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Milivojević

Kako igrati protiv Liverpula? Gde tražiti šansu?

- Jako je bitno dobtro otvoriti utakmicu. Prvih 20 minuta ili pola sata protiv njih mogu da budu ključni. Oni kidišu od samog starta, igraju takav fudbal, pogotovo u atmosferi na stadionu. Uopšte ne valja kada ti rano daju gol jer onda dobijaju na samopouzdanju i jure drugi, treći, četvrti... Neka šansa je da se napravi dobra defanzivna postavka i da se koristi svaka moguća prilika da ih ugroziš iz kontranapada - nastavlja trener Fulama.

Podseća Jokanović da je slično iskustvo imao kada je sa Makabijem ostvario iznenađujući plasman u Ligu šampiona.

- Bili smo u grupi sa Čelsijem, Portom, kijevskim Dinamom. I nismo mogli, nismo bili konkurentni. To takmičenje je za nas bilo kao što je Zvezdi sada - zaključio je Jokanović.

Luka Milivojević kao neko čije će srce jače kucati večeras zbog Zvezde, ali i kao neko ko zna snagu Liverpula, stavlja stavri u realan kontekst.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slaviša Jokanović

- Realno, Liverpul je priča za sebe. Igraš protiv igrača koji su igrali finale Lige šampiona. Preteško je igrati protiv takvih ekipa. O tome sam baš pre neki dan pričao sa saigračem Mamadu Sakoom, koji je igrao tamo. Pričali smo i sa našim golmanom, Špancem, objašnjavao sam mu koliko je lepo igrati u Liverpulu. Vrhunski stadion, vrhunski uslovi. I onda odeš tamo i ne pipneš loptu 15 puta. A došao si da baš tamo pokažeš koliko znaš, koliko možeš. Jednostavno, protivnik ti ne dozvoljava - kaže Milivojević za "Mozzartsport". 

Postoji li neki način?

- Ne bih da dajem savete. Zvezda jedino što može da pokuša jeste da se brani. I da se opredeli za igru na kontranapade. Da stavi tri ili četiri ekstremno brza igrača napred i da pokuša da ih ugrozi. U svakoj drugoj situaciji to je ekipa koja te kažnjava na prvu grešku - kaže kapiten Kristal Palasa.

Kao posebnu opasnost Milivojević otkriva jedan detalj iz Liverpulovog načina igre.

- To je ekipa koja je u Premijer ligi najbolja na prvu oduzetu loptu. Znači, kada oni izgube loptu, odmah ti je oduzimaju i lopta ide u dubinu, sledi kazna. To je nešto u čemu je Liverpul najjači u ligi - jasan je Milivojević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading