Borjan primio 10 KOMADA, a i dalje najbolji Zvezdin igrač!

Autor:

Sport

26.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su 30. avgusta u sedištu UEFA u Lionu izvlačene kuglice sa imenima timova učesnika Lige šampiona, svi u Crvenoj zvezdi bili su oduševljeni samom činjenicom da je klub iz Ljutice Bogdana ponovo u evropskoj eliti posle dve i po decenije posta.

Borjanova odbrana protiv Liverpula

Ipak, žreb koji je Beograđane svrstao u C grupu među fudbalske aždaje u vidu Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula nagovestio je da bi crveno-beli mogli da služe pomenutim timovima za popravljanje gol-razlike. Srpski šampion je primio 10 golova u prva tri kola takmičenja, tačnije u poslednje dve utakmice protiv PSŽ (1:6) i Liverpula (0:4), a da na golu nije imao fantastičnog Milana Borjana (31), već bi se primakao negativnom rekordu u elitnom takmičenju. Naime, po 24 puta u šest utakmica u grupnoj fazi stradali su golmani BATE Borisova (u sezoni 2014/2015) i varšavska Legija (2016/2017)!

MAČKA NA GOLU

Čuvar mreže rodom iz Knina koji brani drugu sezonu za crveno-bele, zabeležio je već 25 odbrana za 270 minuta u LŠ. Primio je u sredu uveče četiri komada na Enfildu, ali je opet bio najbolji u svom timu. Posle meča prvi golman kanadske reprezentacije, kao i uvek, bio je realan.

- Svakom je teško kad primi 10 golova u dve utakmice, ali stičemo iskustvo, ovo je prva godina u Ligi šampiona i biće bolje u narednim mečevima. Odigrali smo bolje nego u Parizu, ali primili smo golove našim greškama. Bože moj, idemo dalje da probamo nekog da pobedimo - nije klonuo duhom Borjan.

MANE GA POHVALIO

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Milan je odličnu partiju na severu Engleske zaokružio odbranjenim penalom Sadio Maneu u 76. minutu, kod rezultata 3:0. Senegalski napadač pohvalio je Zvezdinog čuvara mreže za partiju na kultnom stadionu.

- Borjan je baš dobar golman. Odlično sam šutirao penal, a on je briljantno zaustavio loptu. Imao je veliki broj intervencija. Važno je da imate takvog golmana u timu - istakao je strelac četvrtog gola za "crvene".

Sneža Borjan: Moj suprug vredi više!

Nakon meča na Enfild rodu Snežana Borjan (37), supruga Zvezdinog golmana, objavila je na Instagramu zanimljivu poruku kojom je pecnula i rukovodstvo srpskog šampiona i struku, tražeći bolji status za svoju jaču polovinu.

- Možda nikada nećeš biti ni četvrti zamenik kapitena i možda ćeš i dalje biti među najmanje plaćenim igračima Zvezde, ali to nije bitno. Važno je da si svaki put ostavio svoje srce i dušu na terenu. Veliki si - istakla je gospođa Borjan.

"Delije" kivne na sudiju 

Jeste Liverpul bolji tim od Crvene zvezde i svakako je razlika u klasi debelo na strani petostrukog prvaka Evrope, ali i pored toga velikan sa Enfilda imao je pozamašnu pomoć sudije Danijela Ziberta (34). Nemac je svirao dva diskutabilna penala za domaćina, te je usledila salva kritika na društvenim mrežama.

- Da li ti je Feliks Brih rođak, kad si nas ovako prljavo pokrao? - samo je jedan od komentara "Delija" na internetu posle loše arbitraže Ziberta koji aludiraju na štetu koju je Srbiji naneo njegov stariji kolega na Svetskom prvenstvu u Rusiji u meču protiv Švajcarske (1:2).

Joveljić blista u Ligi mladih

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde do 19 godina koji nastupaju u UEFA Ligi mladih timova igraju ravnopravno sa vršnjacima Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula, ali su i dalje samo na jednom bodu i to iz prvog kola, kada su igrali sa Italijanima na Banovom brdu (1:1). Apsolutno najbolji igrač Beograđana je Dejan Joveljić (19), napadač koji je prekomandovan iz prvog tima među omladince, za potrebe evropskog takmičenja. Momak iz Bijeljine postigao je sva tri gola za crveno-bele jer je tresao mrežu Francuza u drugom i Engleza u trećem kolu. Nažalost, Zvezda je oba meča izgubila sa po 2:1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading