CRNOGORCI NAS CINKARILI UEFA!

Autor:

Sport

01.11.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka! Crnogorci su još jednom zaboli nož u leđa Srbiji, ovaj put zbog poznate zastave Kosova u bojama naše trobojke i sa natpisom "Nema predaje". Naime, u sedište UEFA je iz Podgorice, posle meča između "sokolova" i "orlova" 11. oktobra (0:2), stigla anonimna prijava zbog pomenute zastave na tribinama Stadiona pod Goricom, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport

CRNA LISTA

U Evropskoj kući fudbala reagovali su munjevito, kao da su samo to čekali, i brže-bolje stavili zabranu na rekvizit koji ističe borbu za celovitost Srbije. Stavljanje na crnu listu znači da će svako buduće isticanje zastave "Nema predaje" biti smatrano rasizmom. Na taj način UEFA će samo imati dodatni povod da kažnjava naš savez ako zastava bude ponovo istaknuta, ali i Crvenu zvezdu ukoliko se pomenuti transparent nađe na nekoj od narednih utakmica u Ligi šampiona. Isto važi i za sve ostale naše klubove koji budu igrali na međunarodnoj sceni u budućnosti.

TRENIRANJE STROGOĆE

S kakvom se kaznom zbog transparenata i povika mogu suočiti, naši najveći klubovi su već osetili udaranjem po džepu, ali i delimičnim i potpunim zatvaranjem stadiona. Tu je i najsvežiji primer kažnjavanja Rumuna sa jednim mečom bez publike i sa 50.000 evra jer su njihovi navijači skandirali "Kosovo je Srbija" na susretu u Ligi nacija 14. oktobra. Naime, UEFA je čvrsto rešila da se na utakmicama u njenoj organizaciji ne pojavljuju zastave i transparenti, ali i da se ne čuju parole koje za cilj imaju poruku da je takozvana država Kosovo lažna tvorevina i da je to u suštini deo Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading