VUČIĆ OBRADOVAO SRBIJU: Kandidovaćemo se za domaćina Mundijala i to sa komšijama!

Autor: Tanjug

Sport

02.11.2018

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predsednik Srbije!

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

On je rekao da je plan da se kandidujemo i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.

Za 2030. godinu protivkandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj, objasnio je Vučić i dodao da su 2026. godinu "dobile" Kanada, SAD i Meksiko.

- Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro Svetsko prvenstvo- rekao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: fss.rs
Maketa Nacionalnog stadiona koji bi trebalo da nikne u Surčinu

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine, što će, kaže on, biti problem i ogroman podsticaj za Srbiju.


- To će naravno biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu- zaključio je Vučić.

Međutim, ukoliko Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska zaista žele Mundijal, ozbiljni potezi morali bi da budu povučeni, postoji mnogo uslova koji bi morali biti ispunjeni za održavanje jednog takvog događaja. Najpre, svaka od navedene četiri zemlje morala da ima makar po tri stadiona koji ispunjavaju rigorozne zahteve FIFA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
aki

02.11.2018 12:33

Srbija velikim korakom ide napred i ovo je kruna Vucicevog rada,energije i zalaganja za bolji zivot gradjana.

Darko

02.11.2018 12:38

Pa to je odlična vest za Srbiju. To bi naam donelo mnogo više investicija.

panta

02.11.2018 12:43

Posle Olimpijade to je najveca sportska manifestacija na svetu.Bila bi to velika cast za Srbiju.

Tasa

02.11.2018 12:44

Ovo je odlicna prilika da nasi fudbalski tereni dobiju novi izgled.