ŽELIMO SP SA BUGARSKOM, GRČKOM I RUMUNIJOM VUČIĆ: MUNDIJAL U SRBIJI 2030!

Autor:

Sport

03.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija želi da organizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, otkrio je predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić. On kaže da Srbija planira da podnese kandidaturu za Mundijal zajedno sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom.

RepublikaFoto: fss.rs
Budući izgled nacionalnog stadiona

Ideja je potekla od premijera Grčke Aleksisa Ciprasa na sastanku kvadrilaterale u Varni kojem su osim njega i Vučića prisustvovali još bugarski i rumunski premijeri Bojko Borisov i Vjorika Danćila.

LATINO KONKURENCIJA

Kako je predsednik Srbije naveo, protivkandidati su nam Argentina, Paragvaj i Urugvaj. Olakšavajuća okolnost je to što će se u tom delu sveta, tačnije u Kanadi, SAD i Meksiku, održati SP četiri godine ranije.

- Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. Gde god da bude, tamo ili na Balkanu, to će biti dobro Svetsko prvenstvo - istakao je Vučić i dodao da je u planu i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine:

- To će biti ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidimo kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu.

Njegov optimizam deli i premijer Bugarske, koji smatra da je zajednička kandidatura dobar recept.

- Možemo da podnesemo zajedničku kandidaturu, činimo sve da razvijemo region - naglasio je Borisov.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

FUDBALSKE ZEMLJE

Vest da četiri zemlje regiona planiraju da zajedno apliciraju za domaćinstvo Mundijala obradovala je legendarnog trenera Iliju Petkovića.

- To mi zvuči predivno, samo još da doživim. Šalim se malo, FIFA je vidovita i želi da u budućnosti ojača fudbal u perifernim zemljama koje imaju bogatu fudbalsku tradiciju. Mi ovde na Balkanu volimo fudbal, dosta smo mu dali - oduševljen je Petković.

Mogući stadioni domaćini:

SRBIJA:  Nov Nacionalni stadion, Stadion "Rajko Mitić", Stadion Partizana
RUMUNIJA: Nacionalna arena
GRČKA: Karaiskaki stadion, Nov stadion PAOK-a, Nov stadion AEK-a
BUGARSKA: Stadion "Vasil Levski"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading