DOMAĆI FUDBAL PONOVO UVALJAN U BLATO: OPŠTI CIRKUS U SUPERLIGI!

Autor:

Sport

05.11.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Dinama iz Vranja Dragan Antić povukao ekipu s terena, golman Čuke Stevanović napao pomoćnog sudiju, a Nenad Lalatović bira kad će da vodi Radnički.

RepublikaFoto: Tanjug/JAROSLAV PAP
Nenad Lalatović

Kad god pomislimo da nije moguće, srpski fudbal, prepun skandala, razuveri nas i pokaže nam da je miljama daleko od ozbiljnih evropskih liga. Minuli vikend u Superligi obeležili su izolovani incidenti pojedinaca koji apsolutno ne spadaju u domen sportskog, pa se postavlja pitanje dokle će Superliga da izgleda kao pokretni cirkus. Sve se dešavalo u subotnjem terminu od 16 časova. Kontroverzni trener Dinama iz Vranja Dragan Antić povukao je ekipu sa terena kada je arbitar Bojan Nikolić dosudio penal za Radnik.

TRI PREOKRETA

U tom trenutku popularni Recko izveo je igrače sa terena, ali se potom predomislio i vratio tim na meč. Prekid je trajao dvadesetak minuta, a na kraju se završilo sa 2:0 za Surduličane. Oba gola za Radnik, uključujući i onaj sa penala, postigao je Zlatanović. U Lučanima je viđen fudbalski spektakl pošto su viđena čak tri preokreta. Čukarički je vodio sa 2:0, Mladost okrenula na 3:2, ali su "brđani" slavili sa 4:3. Sve to palo je u senku zbog golmana beogradskog kluba Nemanje Stevanovića. Posle jednog prekida i slobodnog udarca za domaći tim glavni arbitar meča Novica Anđelovski je svirao faul u napadu. Međutim, posle toga je došlo do koškanja fudbalera oba tima u šesnaestercu gostujuće ekipe.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Focus Vranje
Dragan Antić

BESNI U NIŠU

Najratoborniji u toj situaciji bio je Stevanović i verbalno je napao linijskog sudiju, koji je razdvajao igrače. Golman se nije smirio ni kada je linijski arbitar otišao na svoju poziciju, već je krenuo ka njemu. Srećom, incident nije prerastao u fizički obračun, a Stevanović je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton. Na koncu, izgleda da trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović može da bira kada će da vodi ekipu. Tako ga nije bilo u trijumfu na gostovanju Bačkoj (2:0). U Nišu su navodno besni zbog toga, pa će se u narednim danima raspravljati o statusu trenera.

- Nisam u zemlji. Mislim da Lalatović nije vodio utakmicu. Ne bih komentarisao dalje - rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Binić: Kažnjavaćemo po pravilniku

Potpredsednik FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić poručio je da će disciplinski organi saveza reagovati u skladu sa pravilnikom.

- Čekamo izveštaje delegata i sudija. Recko Antić je moj prijatelj, ali ovde nema zaštićenih. Samo treba da primenjujemo pravilnik, tamo sve piše. A on je već bio kažnjen sa dve utakmice, pa ćemo videti. Isto važi i za golmana Čukaričkog. Što se Lalatovića tiče, to je stvar između njega i kluba - rekao je Binić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading