Bolesni Britanci: MATIĆU, UMRI!

Autor:

Sport

06.11.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanci pozivaju na linč Nemanje Matića (30) zato što je kao fudbaler Mančester junajteda odbio da na gostovanju Bornmutu (1:2) na dresu nosi crveni mak. On nije želeo da tako oda počast svim britanskim vojnicima, pa i onima koji su bombardovali Srbiju 1999. godine u NATO agresiji.

Srpski fudbaler Nemanja Matić

Mnogi su odmah zatražili da bude oteran sa Old Traforda, dok su drugi otišli i korak dalje, tražeći njegovu glavu.

- Nemanja Matić je ku*ac, mora da odjebe kući jer ne poštuje mak. Treba mu polomiti noge. On i Džejms Meklin trebalo bi da završe i umru u istoj rupi - samo su neke od pretnji na Tviteru Srbinu i Ircu, koji već godinama ne nosi cvet jer je britanska vojska pobila civile 1972. u njegovom rodnom Deriju gušeći proteste.

Foto: instagram.com

Oni nešto razumniji konstatuju da nije plaćen da vodi politiku već da igra, odnosno da ne bi trebalo da se bavi istorijom. Prisebniji ističu da se Meklin nikada nije našao pod ovakvim pritiskom kao Matić i zahtevaju da ga ostave na miru. Takođe, konstatuju da Matić možda nije jedini od igrača Junajteda nosio cvet, ali ga nije imala ni polovina fudbalera Bornmuta.

Foto: instagram.com

Nemanja: Bombardovali ste mi selo!

U želji da smiri strasti i odgovori svima koji ga vređaju, oglasio se i sam Matić:

- Razumem i poštujem zašto ljudi nose cvet maka, saosećam sa svima koji su izgubili nekoga. Međutim, za mene to je samo podsetnik na napad koji sam osetio lično. Kao uplašeni dečak od 12 godina koji je živeo u selu Vrelo kada je moja zemlja razorena tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, shvatio sam da za mene nije ispravno da nosim cvet maka na svom dresu. Ne želim da ga potkopam kao simbol ponosa Britanije, niti da nekoga uvredim. Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio kako bih mogao da se koncentrišem na pomaganje ekipi u utakmicama koje su pred nama!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading