HITNO! VAR u Ligi šampiona zbog Sterlingove sramne simulacije!

Autor:

Sport

08.11.2018

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema više čekanja, nema više mesta sudijskim greškama u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Sistem video pomoći sudijama (VAR) mogao bi već ove sezone da se koristi u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Utakmica 4. kola Lige šampiona!

Razlog za ovu odluku je povećan broj sudijskih grešaka, prenosi BBC, a vrhunac je bio dosuđen jedanaesterac za Mančester Siti protiv Šahtjora iako je napadač domaćeg tima Rahim Sterling pao u šesnaestercu bez ikakvog kontakta.

I predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi je kritikovao arbitre posle remija svog tima sa Napolijem u Napulju (1:1) smatrajući da penal nije postojao.

VAR se uspešno pokazao na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a početkom decembra na sastanku Izvršnog odbora UEFA moglo bi da se glasa o uvođenju video tehnologije u Ligi šampiona.

VAR se, između ostalog, koristi u prvenstvima Nemačke, Italije, Španije i Francuske, a planirano je da seo LŠ bude od sledeće sezone. Međutim, izgleda ćemo već ove sezone imati priliku da videmo VAR na delu u Ligi šampiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading