ZVEZDA BOLJA OD SVIH JUGOSLOVENA!

Sport

09.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan, Dinamo Zagreb i Maribor, čini se, samo su statirali u Ligi šampiona! Neverovatno zvuči podatak da su ova tri kluba u 48 mečeva u najjačem evropskom klupskom takmičenju zajedno ostvarili samo jednu pobedu, isto koliko i Crvena zvezda za samo četiri utakmice u svom prvom učešću u eliti!

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje posle trijumfa nad Liverpulom!

Pobedom nad Liverpulom na Marakani u 4. kolu (2:0), izabranici Vladana Milojevića po procentu uspešnosti prestigli su sva tri kluba iz bivše Jugoslavije koja su igrala grupnu fazu LŠ. Samo Dinamo Zagreb je, poput Zvezde, uspeo da zabeleži trijumf, i to 2015. godine, kada je na Maksimiru bio bolji od Arsenala (1:0), ali je zato izgubio 22 duela u LŠ, uz samo jedan remi. Dakle, "modri" su više crveni zbog svog učinka: osvojena samo četiri od moguća 72 boda na 24 utakmice! Beogradski Partizan je dva puta učestvovao u prestižnom takmičenju, a u 12 utakmica tri puta je osvojio bod, dok u ostalim mečevima nije imao šanse da izbegne poraz. Slovenački Maribor ima nešto bolji skor od crno-belih, ali trijumf nema. Tim iz Ljudskog vrta ostvario je šest remija u dve sezone i isto toliko puta izgubio.

JOŠ DVE ŠANSE

Interesantno je da je Zvezda ovaj uspeh postigla već u prva četiri kola, tako da ima još dve prilike za popravljanje skora. Nije slučajno nedavno legenda Dragan Džajić, i to za hrvatske medije, rekla da bi crveno-beli sigurno pobedili Dinamo. Sudeći po trenutnoj situaciji, Zagrepčani su definitivno imali sreće u žrebu za plej-of Lige šampiona ove sezone, jer ih nije spojio sa fantastičnom Milojevićevom četom. Nije isključeno da bi u tom slučaju bili poniženi pred publikom u Ljutice Bogdana, ali i pred svojim simpatizerima na Maksimiru.

Crveno-beli odmah iza Valensije!

Da je Crvena zvezda u grupi smrti, jasno je još od kada je obavljen žreb, a sada postoji i zvanična potvrda. Srpski šampion ima četiri boda, što ga čini najsupešnijim poslednjeplasiranim timom od svih osam grupa. Zanimljivo je i da od trenutno trećeplasiranih ekipa samo Valensija ima više bodova od crveno-belih (5), ostali su takođe za sada na četiri, dok je Hofenhajm gori - ima samo tri.

Štimac: Hoću da igram protiv PSŽ, da N leti dva metra uvis!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i veliki navijač, a sada član Turk Telekoma Vladimir Štimac želi da se oproba i kao fudbaler.

- Molim vas, registrujte mene za jednu utakmicu LŠ, po mogućnosti neku važniju i na Marakani. Recimo, PSŽ. Pokažite mi metu, na primer nekoga na slovo N. Ima da mu startujem sa dve noge, da leti dva metra od zemlje. Crveni da dobijem, a sve drugo će biti istorija - našalio se Štimac, očigledno aludirajući na stalna teatralna bacanja po terenu prve zvezde Parižana Brazilca Nejmara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mr VUCIJAK

09.11.2018 06:56

JEBALA VAS JUGOSLAVIA