Ovde se gradi NACIONALNI STADION!

Autor:

Sport

11.11.2018

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je pala! Nacionalni stadion, na kojem bi se ubuduće igrale utakmice fudbalske reprezentacije Srbije, nalaziće se u Surčinu, potvrđeno je najnovijom Odlukom Vlade o izradi Prostornog plana posebne namene.

RepublikaFoto: preipose.rs

Rok za izradu Nacrta Prostornog plana je devet meseci, a njegova okvirna granica obuhvata deo katastarske opštine Surčin.

Za izradu plana, koji će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja ovog područja, biće izdvojeno 23.600.00 dinara.

Kako piše "Telegraf" plan će se zasnivati na "planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima".

- Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija Nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkconalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja - stoji u ovoj odluci i ističe se da bi ovaj stadion trebalo da bude od strateškog značaja za razvoj sporta i sportske infrastrukture.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

11.11.2018 12:41

Pa za tri utakmice godisnje treba izgraditi tri stadiona pa svaki po jednu utakmicu godisnje . I veliku perionicu para .