Vidiću se sviđaju promene koje je Murinjo uveo

Autor:

Sport

11.11.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić komentarisao je taktiku aktuelnog menadžera "crvenih đavola" Žozea Murinja i istakao da je tim pod njegovom komandom igrao defanzivno na početku sezone.

Nemanja Vidić

Uoči velikog mančesterskog derbija srpski fudbaler je primetio promene u taktici Junajteda u poslednje vreme.

- Kao bivši igrač, naravno da želim da vidim Junajted u borbi za titulu i bliže Sitiju. Junajted je oduvek igrao napadački, atraktivan fudbal. Ono što mi se dopalo na nekoliko utakmica je to što je Murinjo bio mnogo pozitivniji u svom izboru igrača. Marsijal, Rašford i Mata u napadu. Nije se mnogo puta dešavalo da su zajedno na terenu. Mislim da mentalitet više nije okrenut odbrani, nego da se više igra ka protivničkom golu - rekao je Vidić.

On je istakao i da mu se dopada to što sada vidi, u odnosu na početak sezone u Engleskoj.

- To što sada igraju je napadački fudbal. Posebno ako imate Luka Šoa levo, a Ešlija Janga desno. To je znatno ofanzivnije, sviđa mi se to što vidim - rekao je bivši kapiten selekcije Srbije i dodao:

- Naravno da je teško. Znali smo da će biti tako kada je Aleks Ferguson otišao, osvojio je mnogo trofeja sa klubom. On je veliki čovek u klubu i svetu fudbala, tako da smo znali kako će biti. Ali i dalje je to Mančester junajted. Čak i ako ne osvojite trofej morate biti blizu njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading