NOVI FUDBALSKI SKANDAL TRESE EVROPU: Modrićev menadžer i Peđa Mijatović prali pare u Republici Srpskoj od Lukinih transfera!

Autor:

Sport

13.11.2018

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi fudbalski skandal drma Evropu, na svetlost dana je isplivala informacija da je menadžer Luke Modrića, Vladica Lemić u saradnji sa Predragom Mijatovićem "prao" novac od transfera kroz firmu u Republici Srpskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić u centru skandala

Iako nije registrovani FIFA-in menadžer, Lemić je prema tvrdnjama Football Leaks-a od 2013. do 2017. godine zaradio 4,4 miliona evra na provizijama koje je naplatio preko bratove firme "Top Sport Consulting" u Republici Srpskoj, koja je odabrana kao posrednik jer se nalazi u bosanskohercegovačkom entitetu u kojem je porez na dobit samo 10 odsto dok se u Belgiji, zemlji u kojoj je Vladica prijavljen, dobit oporezivala sa 34 odsto.

U posao je navodno bio uključen i Predrag Mijatović, bivši Realov sportski direktor koji je s Lemićem zaradio milionske iznose.

Sumnju potkrepljuje to što je spomenuta firma koja je u periodu od 2014. do 2017. imala samo sedmoro zaposlenih prijavila neverovatnih 32 miliona evra dobiti, što je nakon oporezivanja spustilo na 23 miliona i dovelo je na peto mesto po profitabilnosti u RS.

RepublikaFoto: Starsport

U celu problematiku je uključen i menadžer Davor Ćurković koji je formalno zastupao Modrića prilikom transfera u Real 2012. godine, a koji je samo tri meseca nakon početka saradnje sa kapitenom Hrvatske potpisao ugovor sa belgijskom firmom koja je preuzela prava na sve prihode koje idu od svakog narednog Lukinog transfera, a čiji je vlasnik upravo bio Lemić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading