LEGENDA JUNAJTEDA U BEOGRADU - Ves Braun: Vidić je najbolji štoper ikada, dopada mi se u Beogradu!

Autor:

Sport

15.11.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Ves Braun ovog četvrta gostovao je u Beogradu na otvaranju škole za mališane. Bivši saigrač Nemanje Vidića nije krio zadovoljstvo što je posetio prestonicu Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/FullTimeDEVILS
Ves Braun

"Eurobanka" organizovala je dolazak engleskog reprezentativca Vesa Brauna, odnosno Sajmona Hopija predstavnika Mančestera te Majkla Nirija, direktora škole fudbala.

- Zadovljni smo rezultatima koje smo ostvarili sa "Eurobankom", koja prepoznaje kvalitete našeg kluba. Zadovoljsrvo nam je da pomognemo razvoju fudbala u Srbiji, koja ostvaruje odlične rezultate u svim sportovima. Prvi put u istoriju ćemo otvoriti školu fudbala u Srbiji. Istorija Junajteda u razvoju mladih igrača je na visokom nivou, cilj nam je da mlade obrazujemo i naučimo kvalitetima Mančestera, ne samo na terenu već i van njega - rekao je Hopi, a na njegove reči nedovezao se i direktor Niri:

- Apsolutno je cast biti Beogradu, 1999. je krenula škola sa radom i sledeće godine će biti otvorena u Srbiji. Kultura mladih igrača je jako bitna, dosta smo naučili od stranih trenera i stručnjaka, slušali razna predavanja kako bismo napredovali u radu. Pričali smo sa "Eurobankom" kako možemo da ostvarimo benefit u Srbiji i kako da pomognemo mladima u ovoj zemlji.

Braun je za Junajted odigrao čak 232 meča i zna kakav je teret nositi dres tako velikog kluba. Kasnije je debitovao i za reprezentaciju Engleske. Pričao je o tome kako je počela njegova karijera.

Nemanja Vidić

- Zadovoljstvo mi je da budem ovde, došao sa 12 godina u omladinsku školu, junajted me je pronašao i pomogao mi u razvoju da dođem gde sam sada. Naučili su me ne samo o fudbalu već i  dosta stvari van terena i kvalitete koji su potrenni da bih igrao 15 godina u klubu. Radom u Srbiji sigurno ćemo moći da pronađemo nekoga sličnog meni, i napravi odličnu karijeru - istakao je Braun.

Niri nije krio impresije o Nemanji Vidiću koga dobro poznaje iz vremena kada je bio kapiten engleskog velikana.

- Nemanja Vidić je bio sjajan kapirten, imamo Matića sada, ovo je jezgro našeg uspeha. Uvek tražimo igrače koji će preneti znanje nekim novim generacijama. Deca sanjaju, moraju da vole fudbal i nema boljeg načina za to nego da im pomognu igrači poput Vidića i Matića - kaže direktor omladinske škole.

Naravno, sam Braun takođe je dobro upoznat sa kvalitima kako kaže "svog dobro prijatelja" Vidića.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ves Braun u Beogradu

- "Vida", kako smo ga zvali je moj dobar prijatelj. Kako su godine prolazile, on je postajao sve bolji i još uvek mu kažem da je najbolji koji je igrao, jak i snažan. Napravio je odbranu perfektnom i sa Riom Ferdinandom su nam pomogli da osvojimo mnoge trofeje - dodao je Braun, a onda otkrio šta mu je Vidić rekao o Srbiji i Beogradu:

- Ovo mi je prvi put ovde, nisam imao prilike doći ranije. Pričao je kako je grad sjajan i da moram da dođem. Nije pominjao žene, ali je pričao da svakako treba posetiti - rekao je uz osmeh nekadašnji fudbaler engleskog tima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading