ITALIJAN U ELEMENTU: Trinkijeri napravio šou pred derbi!

Autor:

Sport

23.11.2018

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U devetom kolu ABA lige košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u velikom derbiju, a strateg crno-beli Andrea Trinkijeri napravio je pravi mali šou pred ovaj meč (subota 17.00).

RepublikaFoto: Starsport

- Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpiakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda - rekao je Trinkijeri.

On zna koliko je derbi važan.


- Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici.

Italijan je nastavio u istom ritmu.


Imao sam u ove tri nedelje iskustva sa grobarima i sa zvezdašima. Ovaj derbi je definitivno više nego igra, 100 odsto, ali nije rat, jer u tom zezanju je gušt. Zato sam su me navijači Zvezde lepo dočekali, rekli su mi "srećno, ali ne u subotu". Meni je svaki trenutak od sada samo uživanje - rekao je Trinkijeri.


On ceni ekupu Crvene zvezde.

- Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gde tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati sutra. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici.

A pred početak konferencije Trinkijeri je bio više nego raspoložen.

- Ja sam novi 'pres ofiser'. Derbi je derbi i to je utakmica za velike igrače. 'The' igrače, ne 'A' igrače. I ja sam vam doveo dva velika igrača koji znaju šta je derbi. Markus koji je igrao četiri godine vrhunske derbije u SAD i Zagorca. Markus, kakva su tvoja očekivanja?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading