LUDILO U PODGORICI: Budućnost se vratila iz mrtvih i slomila CSKA!

Autor:

Sport

23.11.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši podgoričke Budućnosti napravili su veliko iznenađenje u devetom kolu Evrolige. Crnogorski tim je nakon velike borbe bio bolji od CSKA iz Mosvke u "Morači" sa 93:92 (17:21, 18:28, 30:18, 28:25).

RepublikaFoto: Budućnost Voli
Košarkaši Budućnosti

Otvorili su gosti meč serijom 11-0, delovalo je da domaćin ne može da im parira. Konsolidovali su se ipak puleni Aleksandra Džikića, pa su do pauze deficit spustili na četiri poena. Držali su se domaći košarkaši na startu nastavka, ali je onda usledio strašan period igre Moskovljana, Budućnost nije imala rešenja za napade CSKA, koji je ubrzo stekao i 17 poena prednosti. Na odmor se otišlo sa 35:49 u korist gostiju iz Rusije, delovalo je da je šampion ABA lige nokautiran u svojoj dvorani.

Ipak, košarkaši Budućnosti uspevaju da se vrate u igru u trećem kvartalu, Gordić je povukao domaći sastav koji stiže do minusa od samo jednog poena. Na poslednji odmor se otišlo sa košem prednosti u korist moskovske ekipe, Budućnost je pokazala da može da se nosi sa daleko kvalitetnijim rivalom. U poslednjem kvartalu, rezultatska klackalica, razigrao se i Danilo Nikolić, pogodio je nekoliko bitnih trojki, ekipe su se smenjivale u vođstvu.


Vodio je CSKA na poslednjih 20ak sekundi sa pola koša viška, loše je organizovala Budućnost naredni napad, Džekson je opalio trojku sa preko devet metara, lopta je pala ispred koša, ali ju je uhvatio Danilo Nikolić, koji je lagano na pet sekundi do kraja položio u koš za novi preokret u "Morači". Poslednji napad su imali gosti, Higins je šutirao preko ruke za dva poena i promašio, Budućnost je slavila!
RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Džikić

Najefikasniji Erl Klark sa 18 poena, Nemanja Gordić je dodao 17, junak Nikolić je upisao 14 poena, dvocifren i Koti Klark sa 12 postignutih poena. Kod CSKA 19 poena De Koloa, 15 je dodao Klajburn, po 12 su upisali Alek Piters i Higins, dok je 10 dodao Hajns.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading