CRVENO-BELA PERFEKCIJA: Grčka haubica srušila motivisani Partizan!

Autor:

Sport

24.11.2018

17:47 >> 17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u devetom kolu ABA lige i tako zadržali perfektan učinak i posle možda i najtežeg meča u novoj sezoni takmičenja na Jadranu. Gosti su slavili sa 77:71 (15:22, 19:23, 20:10, 19:20). Neverovatni Stratos Perperoglu bio je nerešiva enigma za crno-bele.

RepublikaFoto: youtube.com/Consilier
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Na samom početku meča Zvezda je najavila šta želi u ovom meču. Serija Reglanda i vođstvo od 7:0 ipak nisu doneli ono što je Milan Tomić želeo. Partizan se brzo konsolidovao i trojkama Džoka Lendejla i Stefana Jankovića koji su šutirali tri od tri u jednom momentu došli do velike prednosti od 10 poena. Nije Zvezda uspelava to da iskontroliše sve do nekoliko minuta pred odlaska na poluvreme koje je domaćin dobio sa 41:38.

Nastavak susreta delovalo je kao da igra samo jedna ekipa. Crveno-beli su na krilima Stratosa Perperoglua i Džoa Reglenda pokušavali da slome rivala i u tome su uspeli. Odlični Grk bio je besprekoran, činilo se da ništa ne može promašiti. Lekcije iz košarke delio je i američki plejmejker koji je u nekoliko navrata uspevao da izigra igrače Partizana da ne znaju gde se nalazi lopta. Konačno je Zvezda prebolela tu bolju od famozne treće četvrtine zbog koje su do sada često u Evrokupu ostajali kratkih rukava. Ovoga puta im je upravo taj deo igre doneo prevagu.

RepublikaFoto: sTARSPORT
Detalj sa meča Partizan - Crvena zvezda

Ekipi Andree Trinkijerija ovo je bio četvrti vezani poraz, dok je Zvezda posle poraza u Andori opet na pobedničkom koloseku. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su sjajni Perperoglu sa 25 poena, odnosno Regland sa 19, a u crno-belom taboru istakli su se Lendejl sa 16 i Pejdž sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

RepublikaFoto: Starsport

Čovek odluke - Stratos Perperoglu

TOK MEČA:

PRVI OVOSEZONSKI DERBI: Partizan - Crvena zvezda 71:77

KRAJ: Zvezda je konačno prebolela tu famoznu treću deonicu i uspela da baš u njoj bude dominantiniji tim i tako upiše novu pobedu, za navijače verovatno najslađu u dosadašnjoj sezoni.

39. minut - Malu nepažnu u odbrani Zvezde koristi domaćin i smanjuje na šest razlike.

37. minut - Perperoglu i Regland, to je dobitna kombinacija. Zvezda ide na "plus 15".

36. minut - Nema rešanja Partizan za Reglenda, fantastičan solo prodor i odgovor na poene domaćih. Opet je deset razlike za crveno-bele.

35. minut - Dva plus jedan Marinkovića, ali novo dvocifreno vođstvo donosi Odžo odličnim zakucavanje.

33. minut - Smanuje razliku Pejdž, ali Reglend je brži od odbrane domaćih. Partizan maši trojku, ali Amerikanac pravi novu mini seriju i trojkom donosi najveću prednost Zvezdi!

32. minut - Šta večeras radi Perperoglu, nova trojka i 23 poen za iskusnog Grka.

31. minut - Zanimljiva situacija, loše dodavanje Cirbesa iz auta pokušao je da dohvati trener Milan Tomić i zaradio tehničku. Partizan na "minus 4".

POČELA JE POSLEDNJA ČETVRTINA PRVOG OVOSEZONSKOG DERBIJA

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

KRAJ TREĆE DEONICE - Fenomenalna četvrtina za Zvezdu koju su okončali sa 20:10 i tako došli do sedam poena prednosti pred poslednjih 10 minuta meča. Sada se crveno-beli pitaju.

29. minut - Kakav potez Berona, dva odlična driblinga i polaganje. Na drugoj strani posle faula Cibesa nad Marinkovićem, bek Partizana polovičan sa penala.

28. minut - Mini serija Partizana od 4:0 i smanjena je prednost na šest poena razlike.

26. minut - Partizan uopšte ne liči na onu ekipu iz prvog dela igre, dok se isto može reći i za Zvezdu koja deluje prilično ubedljivo u ovim momentima.

25. minut - Odlična igra gostiju, stisli su protivnika i došli do sedam poena prednosti. Serija izgubljenih lopti crno-belih, a Zvezda to kažnjava i preko Perperoglua i Fajea ide na prvu dvocifrenu prednost od 10 razlike.

23. minut - Posle dužeg vremena vodi Zvezda. Serija promašaja na jednoj, a pogodaka na drugoj strani. Dva poena viška imaju crveno-beli.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

21.minut - Nastavak je otvoren trojkom Bandže Sija, a na drugoj strani nakon promašaja Majkla Odža na skoku je Faje za nove poena.

21. minut - Zanimljiv detalj, crveno-beli su u pauzi zamenili opremu pa sada igraju u skroz crvenoj garnituri.

POČELA JE TREĆA ČETVRTINA VEČITOG DERBIJA

CRNO-BELO POLUVREME: Odličan početak gostiju brzo se zaboravio, a Partizan je u jednom momentu išao i do deset poena prednosti. Ipak, konsolidovali su se gosti i vratili meč u egal. Za sada odličan derbi, onako kako se i očekivalo, puno uzbuđenja i dobrih poteza.

20. minut - Cirbes siguran sa penala. Loš faul Radeta Zagorca nakon promašaja Markusa Pejdža sekund pre poluvremena. Nenadić polovičan. Partizan ide zadovoljniji na odmor.

19. minut - Prvo Mohamed Faje, a onda i Stratos Perperoglu, dve trojke u dva napada gostiju, ali ima odgovor i Pejdž.

17. minut - Markus Pejdž pogađa dva bacanja za prednost Partizana od devet poena. Ipak, na drugoj strani Regland istom merom vraća i opet je sedam razlike.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan - KK Crvena zvezda

16. minut - Odgovor na Perperogluvu trojku stiže u vidu poena uz još jedan faul. Ovoga puta Novica Veličković u glavnoj ulozi. Kapiten domaćih podiže publiku na noge i vraća "plus sedam".

15. minut - Prvi poeni Partizana u drugoj četvrtini, pogodio je Lendejl uz faul, a iskoristio je i dodatno bacanje. Na drugoj strani se spetljao Majk Cirbes i ponovo je lopta za domaće.

14. minut - Period igre bez poena na obe strane, serija promašaja crno i crveno-belih.

11. minut - Mini serija crveno-belih. Prvo Perperoglu za dva, a onda i prva trojka Bilija Berona. Tajm-aut zove Andrea Trinkijeri.

POČELA JE DRUGA ČETVRTINA, PARTIZAN JE ODLIČNO OTVORIO MEČ

10. minut - Janković ne maši! Treća trojka za prvu dvocifrenu prednost!

9. minut - Zakucava Gagić preko Cirbesa i novi laki poeni za Partizan.

8. minut - Stefan Janković u dva napada vezuje šest poena! Raspucao se protiv nekadašnjeg kluba, sada su crno-beli na pet poena prednosti. Peta trojka domaćih.

RepublikaFoto: Starsport
Džo Regland u naletu

6. minut - Prvo vođstvo Partizana, siguran Vanja Marinković.

5. minut - Australijanac ne maši! Tri od tri Lendejla i domaći su na "minus 1".

4. minut - Dve trojke Džoka Lendejla, ali na drugoj strani pogađa i Stratos Perperoglu.

3. minut - Mini serija Džoa Reglanda i Zvezda ima prednost 7:0.

1. minut - Utakmica je upravo počela, prvi posed za Crvenu zvezdu.

16.59 - Između ostalih gost na večerašnjem meču je i legendarni Žarko Paspalj.

16.57 - Crveno-beli neće moći da računaju na povređene Dejana Davidovca i Aleksu Radanova, a spisku se pridružio i Boriša Simanić. Sa druge strane Partizan je jači za Novicu Veličkovića koji je u konkurenciji ze meč, ali je pitanje koliko će igrati.

16.54 - Kao i uvek, Aleksandar Saša Pavlović je uz crno-bele sa porodicom:

RepublikaFoto: Starsport
Saša Pavlović sa porodicom

16.51 - Po mnogome je ovaj "večiti derbi" poseban. Pre svega jer će na obe strane biti dosta novajlija. U Zvezdi ih je šestorica (računajući trenera), odnosno jedan više u Partizanu.

PARTIZAN: Markus Pejdž, Uroš Trifunović, Amar Gegić, Rade Zagorac, Džok Lendejl, Aleksej Nikolić, Andrea Trinkijeri (trener)

CRVENA ZVEZDA: Džo Regland, Stratos Perperoglu, Nemanja Nenadić, Mohamed Faje, Bili Beron, Majkl Odžo, Milan Tomić (trener)

RepublikaFoto: Starsport
Zagrevanje pred početak meča

16.46 - U dosadašnjoj istoriji dva kluba odigrano je 35 derbija u Jadranskoj ligi. Partizan ima 19 pobeda, tri više od crveno-belih, a prošlosezonski okršaj (kada su crno-beli bili domaćini) okončan je pobedom Zvezde sa ubedljivih 100:84. U poslednjih pet okršaja (računajući sva takmičenja) ekipa Milana Tomića ima skor 4:1, a poslednja pobeda Partizana bila je u finalu Kupa Radivoja Koraća (81:75).

16.40 - Milan Tomić, trener gostiju izneo je svoj stav o "večitom derbiju". Za njega je ovo posebna utakmica, a otkrio je i kako jedino može da se igra u ovakvoj atmosferi kakva krasi sudare dva rivala.

16.34 - Kakva su očekivanja italijanskog stručnjaka Andree Trinkijerija, odnosno kako je od konferencije napravio pravi šou pogledajte OVDE.

16.30 - Dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom derbiju u novoj sezoni ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Košarkaši Andree Trinkijerija nakon tri vezana poraza imaju priliku da baš protiv crveno-belih prekinu post i ponovo se vrate na pobednički kolosek. Naravno, pitaju se i izabranici Milana Tomića koji na noge crno-belima dolaze posle neupešne avanture u Andori. Uz republika.rs portal pratite dešavanja iz "Pionira" uživo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading