Ne pomaže ni Alimpijević: Ponor Avtodora se nastavlja

Autor:

Sport

25.11.2018

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši letonske VEF rige zabeležili su tek drugi trijumf u sezoni pošto su na gostovanju u Saratovu savladali Avtodor rezultatom 85:83 i tako ostavili Cmoki Minsk na začelju, a timu Dušana Alimpijevića naneli peti poraz u sezoni na debiju na klupi Avtodora.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Alimpijević

Bio je to četvrti uzastopni poraz tima iz Saratova, prvi sa Alimpijevićem na čelu u prvom meču.

U meču punom preokreta gost je bio bolji rival u prvoj četvrtini, ali je u naredne dve dominirao Avtodor, a u jednom trenutku na startu trećeg kvartala imali su i 15 poena prednosti, ali je Riga u finišu meča uspela da dođe do ključnih poena i izbori pobedu i neizvesnom raspletu.

Najzaslužniji za trijumf Letonaca bio je Andrjs Graziulis sa 18 poena, Mareks Mejeris postigao je 17, a Bejden Džeksen imao je 16. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su stranci - Perin Bjuford imao je 19 poena i 8 skokova, a Entoni Ajrlend imao je 16 poena, 6 skokova i 9 asistencija.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Alimpijević

Nakon susreta, VEF ima skor 2-7, a Avtodor 2-5 i deluje da će se boriti za opstanak u regionalnoj ligi u predstojećim rundama.

U sledećem kolu VEF Riga u Belorusiji gostuje Cmokiju, dok Saradov ide na gostovanje u Nižnji Novgorod.

U subotu je u VTB ligi Zenit lako slavio na domaćem terenu, a srpski reprezentativac Marko Simonović ubacio je tek 2 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading