ČOVIĆ OTKRIO: Evo koliko je Zvezda bila daleko od A licence Evrolige!

Autor:

Sport

27.11.2018

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga će od sledeće sezone brojati 18 klubova, a u njoj će se takmičiti Asvel i Bajern. Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je koliko je njegov klub bio daleko od dobijanja A licence.

RepublikaFoto: Starsport

- Ne mislim da je ABA liga zaboravljena, ali jeste svedena nepravedno na jedno mesto, dok je ranije čitav region imao tri mesta u elitnom takmičenju. Smatram da su to 'zasluge' iz vremena ABA Sidro lige. To je jedan problem, a drugi je taj što region očigledno još ne može da prati određene finansijske i strukturne standarde koje postavlja Evroliga - rekao je Čović za "Sport klub".

On je otkrio i koliko je Zvezda bila daleko od dobijanja A licence.

- Kažem vam, Zvezda je bila daleko nekih deset miliona evra. Stvorena je i ta medijska spin budalaština, moram tako da je nazovem, da je Zvezda prošle sezone trebalo da bude na fajnal-foru, da se sve to radi zbog Zvezde... Evropa i Evroliga ne trpe takvo ponašanje. Zvezda je napravila sjajne rezultate, čak i u novom formatu koji po težini ni u kom slučaju ne može da se poredi sa onim starim sistemom po grupama - jasan je Čović.

Prvi čovek crveno-belih smatra da je Evroliga oprezna i da neće tako brzo proširiti format na 20 klubova.

- Videćemo, znam da postoje različita razmišljanja i da Evroliga ide oprezno, korak po korak. Mislim da će i liga sa 18 klubova biti veliki izazov – izuzetno su veliki napori i sada sa 16 klubova, a sada nam slede još četiri kola više, plus plej-of i fajnal-for. Ono što mi u našoj košarci moramo da prepoznamo jeste da u dobrom delu dolazi do NBA-izacije evropske košarke i da ona počinje da se vezuje za velike gradove - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading