Jokić blizu ispisivanja tripl-dabl istorije u NBA ligi!

Autor:

Sport

04.12.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra sjajno ove sezone u dresu Denvera, a dobru formu je potvrdio i na meču protiv Toronta. Jokić je trenutno na trećem mestu po broju tripl-dabl učinaka u NBA, ako se gledaju samo partije visokih centara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić nastavlja sa briljantnim partijama

Srpski centar je protiv Toronta imao je sjajan učinak od 23 poena, 11 skokova i 15 asistencija, čime je ostvario 18. tribl-dabl u najjačem prvenstvu na svetu.

Naš košarkaš je već odavno prestigao Dejvida Robinsona i Hakima Olajdžuvona, dok je sledeća meta veliki Karim Abdul-Džabar, koji je u karijeri imao 21 tripl-dabl. Kako igra centar iz Sombora, vrlo je moguće da ga već ove sezone prestigne, dok je na vrhu i dalje nedodirljiv Vilt Čemberlen sa čak 78 mečeva na kojima je imao dvocifren broj poena, skokova i asistencija.

Da podsetimo, Jokić ove sezone u proseku ima 16,7 poena, 9,7 skokova i 7,5 asistencija po meču i svakako je najzaslužniji što se Denver nalazi na deobi prvog mesta Zapadne konferencije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading