"LUDI SRBIN" U SVOM STILU - Greg: Igrači su zaslužili po kafu i krofnu!

Autor:

Sport

09.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener i predsednik San Antonio Sparsa Greg Popovič govorio je za medije o formatu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine i komentarisao nastupe svoje zemlje u dosadašnjem toku takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popović

Popovič nije mogao da vodi reprezentaciju svoje zemlje zbog obaveza u NBA, pa je tu funkciju preuzeo Džef van Gandi.

SAD je imala problema u kvalifikacijama, budući da igrači iz NBA i Evrolige nisu mogli da nastupaju, pa su tim činili uglavnom košarkaši iz razvojne lige. SAD je doživela dva poraza, ali plasman na Mundobasket ipak nije ugrožen dva „prozora“ pre kraja. Bolji od američke selekcije bili su Meksiko i Argentina.

Novinare je zanimalo šta popularni trener misli o kvalifikacijama za košarkaško Svetsko prvenstvo tokom sezone, kao i to kako mu se čini novi format Mundobasketa na kojem će učestvovati dva tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popović

- Nije bitno šta ja mislim. Tako je kako je, moramo da igramo po pravilim koja su na snazi. Džef van Gandi i njegov tim su odradili neverovatan posao u sastavljanju timova od igrača koje su imali na raspolaganju. Imam utisak da su sastavili pet različitih timova. Stručni štab je zaista bio čudesan u organizovanju igre reprezentacije za tako kratak period, naročito imajući u vidu da je za svaki prozor morao da nalazi potpuno novi tim - rekao je Popović, koji nije propustio da se zahvali i igračima koji su igrali za državni tim.

- Morao bih da pohvalim i igrače koji su igrali za reprezentaciju. Mislim da su u znak zahvalnosti dobili šolju kafe i po jednu krofnu. Želeli su da budu na raspolaganju svojoj državi i zbog toga zaslužuju naše divljenje - rekao je u svom stilu temperamentni trener.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading