Riki Rubio: Dončić na putu da bude najbolji Evropljanin ikada u NBA

Autor:

Sport

10.12.2018

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski košarkaš Riki Rubio misli da će Slovenac Luka Dončić biti najbolji evropski košarkaš svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Rubio, koji nastupa za Jutu, imao je prilike da igra protiv Dončićevog Dalasa ove sezone, ali ga je on i gledao u Real Madridu prošle.

Dončić je na draftu 2018. izabran kao peti pik, dok je Rubio, takođe sa 19 godina, 2009. godine izabran od strane Minesote.

- Bio sam svestan njegovih sposobnosti jer sam ga gledao u Real Madridu. Mnogi ovde nisu kapirali da je on igrao u najboljem evropskom timu prošle godine - objasnio je Rubio. 


Rubio, koji trenutno igra za Jutu, ima visoko mišljenje o Dončiću i veruje da je pred njim svetla budućnost. 

- Biti MVP ekipe je veoma teško, posebno kada ste tako mladi, ali on je veoma poseban igrač. Ne volim previše da pričam o tome jer ne želim da se o Luki stvore prevelika očekivanja, ali on je jedan od onih igrača o kojima morate da pričate. Za mene, on je na veoma dobrom putu i mislim da će da postane najbolji Evropljanin svih vremena - jasan je Riki. 

Španac je nastavio sa pohvalama na Lukin "račun" i dodao da je on već sada pokazao da je pravi vođa. 

- Znam koliko je teško doći ovde (u Ameriku) tako mlad, sa tako velikim očekivanjima. Nekada se zbunite. Na kraju krajeva, sve što želite je da igrate košarku i uživate u ovom sportu. Mislim da je Luka veoma zreo i da je to pokazao od samog starta svoje NBA karijere. Pokazao je da je veliki vođa - zaključio je Rubio. 

Dončićev Dalas ima odličan start sezone i u prva 24 meča ima 13 pobeda i 11 poraza, dok Slovenac ima prosek od 18 poena, 6,5 skokova i 4,3 asistencije po meču u najjačoj ligi sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading