Sačekaćemo na Jokića, Bogdanovića, Nedovića...

Autor: Magazin "Trener"

Sport

16.12.2018

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da će za 4 godine nosioci igre u reprezentaciji biti Jokić, Bogdanović i Nedović i da oni sebi duguju najsjajnija odličja.

RepublikaFoto: Starsport
Jokić i Đorđević

On je za magazin "Trener" otkrio i ko će biti predvodnici nove generacije, ali i na koga se još računa od mlađih igrača.

- Mislim da smo ovih godina planski radili i spremni smo za smenu generacija.. Verovatno će ta smena definitivno nastupiti 2022- rekao je Đorđević.

Đorđević je sa reprezentacijom u prethodne četiri godine osvojio tri srebrne medalje. Prvo u Madridu na Mundobasketu 2014, potom u Riju na Olimpijskim igrama 2016, a onda i na Evrobasketu 2017. Smatra da ova generacija ima još šta da ponudi. 


- Prvo, jer je ova generacija dužna sebi, naglašavam sebi, da se bori za najsjajniju medalju. A to može da uradi na Evropskom prvenstvu 2021. i još jednom može da se pokaže na Olimpijskim igrama (2020). Naravno, i na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, ako se plasiramo, treba da idemo na medalju- napominje Đorđević.
RepublikaFoto: Starsport

Iako od OI u Riju nije učestvovao u reprezentativnim akcijama, Nikola Jokić se predviđa kao jedan od nosilaca te ekipe uz Bogdana Bogdanovića. 

- Od te 2022. Bogdanović će verovatno biti jedan od lidera reprezentacije, uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa ovima mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sledeći ciklus od otprilike četiri, pet godina- smatra srpski selektor.

RepublikaFoto: Starsport

- E tu onda dolaze neki igrači koje čekamo poput Pena, Todorovića i svih onih mlađih koji su se pojavljivali do sada sa nama. Kroz naš sistem je do sada planski prošlo 40 igrača. Sad smo za kvalifikacije pozvali jednog igrača kako bi ušao u sistem. To je Uroš Luković. Ne zaboravljam generaciju U20 Gudurić, Rebić, Jaramaz. Od njih može da se dosta izvuče. Tu je Pecarski, prošle godine je bio kod nas u Bajernu, i ja sam insistirao da dođe ovde da bi pre svega atletski napredovao- rekao je Đorđević. 


Srpska reprezentacija se sada bori u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Kini i preostala su još dva "prozora" kvalfikacija početkom naredne godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading