Kad Srbin hvali Srbina: Jokić je spor i debeo, ali...

Autor:

Sport

27.12.2018

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener San Antonio Sparsa, Greg Popovič je uspeo da zaustavi Nikolu Jokića i tako izvojevao pobedu nad Denverom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Trener Sparsa je na pitanje da li smatra da je srpski centar, koji igra na tripl-dabl nivou skoro svaku utakmicu, revolucinaran za košarku odgovorio odrično.

- Kada ja mislim na revoluciju, onda mislim na ljude kao što su Če Gevara, Lenjin... Stvarno ne mislim o Jokiću kao revolucionaru. Mislim da ste upotrebili hiperbolu. Ali, on je ludilo od igrača. Kada ga pogledate... Ne, neće on to pogrešno razumeti. On je dobar momak. Bili smo u Beogradu zajedno. Ima sjajan smisao za humor. Čak je i bucmast malo, znate? (smeh). Ne iskače on na vas iz teretane. Niti trči baš brzo. Ali, on vam je jedan od najpametnijih igrača u ligi. Vešt je i zna kako da koristi svoje vešitine. A na sve to, celim bićem uživa na parketu. Mnogo je on važan za Denver- istakao je čuveni stručnjak.

Ono što mnogi nisu uspeli da urade, da zaustave Jokića, on jeste.

- Da, odbrana na njemu nam je bila baš dobra, zaustavili smo ga... Ali, nismo zato neke druge igrače- rekao je Popovič u svom stilu.

Upitan da li ga iznenađuje što mladi srpski centar onako dobro asistira saigračima, a imao je deset uspešnih proigravanja protiv Sparsa, trener San Antonija je samo pogledao novinara i, začuđeno, kratko odgovorio: "Ne"!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading