Marković nije dovoljan za pobedu Himkija nad Baskonijom

Autor:

Sport

27.12.2018

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Baskonije su u 15. kolu Evrolige pobedili Himki u gostima rezultatom 85:77, dok je u poraženoj ekipi veoma dobru partiju pružio srpski plejmejker Stefan Marković.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Marković

Baskonija je na startu meča u Podmoskovlju krenula veoma dobro, odmah došla do 7:0, da bi posle prve četvrtine vodila sa +8 (27:19). Španska ekipa je i u drugom periodu nastavila sa sigurnijom igrom, pa je na veliki odmor otišla sa sedam poena prednosti (43:36).

Na početku treće četvrtine se dogodila zanimljiva situacija jer je prilikom pokušaja zakucavanja igrača Baskonije Tornikea Šengelije pukao koš. Nakon neočekivane scene i pauze od 20 minuta zbog zamene, Himki je krenuo angažovanije i poveo sa 54:52. Međutim, Baskonija je pojačala ritam u poslednjoj

četvrtini, došla i do dvocifrene razlike, pa je na kraju ostvarila 7. pobedu u sezoni, dok je Himki upisao 10. poraz. 

Najefikasniji u pobedi Baskonije bio je Šejvon Šilds sa 15 poena, po pola koša manje su ubacili Darun Hilijard i Johanes Vojtman, dok je Met Džening upisao 12 poena. 

U odsustvu povređenog Alekseja Šveda, najefikasniji u timu Himkija je bio Džordan Miki sa 19 poena, dok je Čarls Dženkins ubacio 13 poena. 

Srpski plejmejker Stefan Marković je za Himki postigao 14 poena, šutirao je 3/4 za dva, 2/3 za tri i 2/2 sa linije penala, a imao je i četiri skoka, šest asistencija, jednu ukradenu loptu, za ukupni indeks korisnosti 23. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading